Dansk LED-virksomhed bliver en del af stor LED-producent

Tekst Pressemeddelse (CO2light) | Foto Presse

Nordjyske CO2LIGHT A/S har taget et kæmpe skridt i realiseringen om at blive en markant større spiller på det internationale LED-marked. Det sker efter, at den aalborgensiske belysningsvirksomhed nu er blevet en vigtig del af europæiske Ecobility Group, der allerede er etableret i både Holland, Tyskland og Spanien.

Beslutningen er ikke blevet truffet over natten, tværtimod. Forhandlingerne mellem partnerne har stået på hele efteråret, og inden jul var en rammeaftale på plads, hvor Ecobility Nordic A/S blev en realitet i december 2018. Cheferne for Holland og Spanien træder ind i den nordiske bestyrelse og omvendt for Ecobility Nordic A/S, som bliver en del af de øvrige bestyrelser.

  • Sammen med nye investorer er der pr. 1. april 2019 være en kapitalforhøjelse til 4 millioner kr.
  • Ecobility Nordic A/S betyder øget værdi for kunder i Danmark, Norge og Sverige
  • CO2LIGHT A/S er efter ønske fra Ecobility-investorerne omdøbt til Fusionsselskabet af 2018 A/S. Silbersonne/Silversun Lighting er samtidig blevet til Ecobility Spain.

– Vi har længe haft ambitioner om at blive en del af noget større. Selv om vi lige er startet på et nyt år, mener vi, at timingen er rigtig, da vi nu øger vores synlighed i markedet, centraliserer vores kompetencer og varelager, og dermed bliver en endnu stærkere partner inden for professionel industriel LED-produktion til installatører. Vi er i stand til at løfte langt større opgaver og kan tilbyde et endnu mere effektivt vareflow og bredere sortiment, og det kommer i sidste ende kun vores kunder til gode, understreger administrerende direktør, Per Kirk.

Internationalt partnerskab: Gevinst for kunderne

En sammenlægning kan forbindes med usikkerhed, men der er bestemt ingen grund til bekymring, forsikrer Per Kirk. Alle igangværende projekter, reklamationer og garantisager håndteres efter 1. april af Ecobility Nordic A/S og vil blive afsluttet professionelt i tråd med eksisterende samarbejdsaftaler.

Navneskiftet betyder intet i forhold til tidligere koncept, værdigrundlag og fokus på kvalitet. Det medfører blot yderligere tilføjelser af kompetencer og flere muligheder på tværs af landegrænser, da man allerede i de seneste fire år har produceret sammen. I stedet for 12 specialister på landsplan tæller man nu mere end 40 europæiske LED-specialister under samme fane. Det giver en større volumen (bedre priser til installatørkunder) og logistiske fordele for alle involverede parter.

– Vi hjælper naturligvis vores kunder og samarbejdspartnere i mål og behandler alle sager professionelt og effektivt. Etableringen med Ecobility Group er blot et kompetencemæssigt kvalitetsstempel og en videreudvikling af et veletableret brand i branchen, og det er vigtigt for os at fremhæve, at dette er sket med fokus på vore kunder og for at styrke vores men også deres forretning, afslutter Per Kirk.

Fra dansk til europæisk producent

Etableringsprocesserne er igangsat og i løbet af de næste måneder vil Ecobility Nordic A/S stille og roligt gå i luften, drifts- og markedsføringsmæssigt. Der vil stadig være professionelt designcenter i Aalborg, som fortsat vil servicere og supportere danske kunder nu med et langt større lager – både i Danmark, Holland og Spanien. Telefonnummeret er stadig 70 70 15 55.

Udviklingschef Peter Balling erkender, at en forandringsperiode er forbundet med store udfordringer, omfattende kommunikation og mange ekstra arbejdstimer, men han er ikke i tvivl om, at beslutningen er den helt rigtige for at blive en samlet europæisk og ikke kun dansk producent:

– Jeg glæder mig meget over denne aftale, der muliggør at have de helt store fabrikker med på rejsen, og jeg ser frem til de mange nye muligheder, som partnerskabet giver på et LED-marked, der stadig bliver mere og mere kompleks, fortæller han.