Cykel på abonnement i Aalborg

(Pressemeddelelse)

Det hollandske firma Swapfiets, verdens største cykelabonnementstjeneste, udvider sin danske forretning og åbner nu sin første butik i Aalborg. EDC Erhverv Poul Erik Bech har hjulpet med at finde de nye lokaler med showroom, cykelværksted og et shop-in-shop-koncept med indbygget café, så kunderne kan nyde en god kop kaffe, mens cyklen serviceres.

Både i København, Aarhus og Odense er de solide cykler med de genkendelige blå fordæk blevet en fast del af bybilledet med snart 12.000 abonnenter. Nu åbner det hollandske cykelkoncept i Aalborg som den fjerde by i Danmark – og giver aalborgenserne mulighed for at abonnere på cykler, som aldrig går i stykker.

”Vi tilbyder vores banebrydende abonnement på kvalitetscykler med tilhørende serviceordning til en rigtig god pris. Samtidig har vi en garanti om, at reparation eller udskiftning sker indenfor 24 timer. Kunderne skal blot bestille en reparation over app’en, hvorefter vores kørende cykelsmede swapper til en ny eller cyklen repareres på stedet. Man kan selvfølgelig også svinge forbi vores nye flotte butik med tilhørende café og tage en kop kaffe, mens cyklen gøres klar, eller efter man har prøvekørt en af vores cykler,” siger Jonas Nygaard, Country Manager for Swapfiets i Danmark.

Den nye butik åbner snart på Jyllandsgade 8B med et team på seks medarbejdere, som servicerer hele Aalborg

Lyseblå ambitioner i Aalborg
Den nye butik åbner snart på Jyllandsgade 8B med et team på seks medarbejdere, som servicerer hele Aalborg. Allerede nu kan aalborgenserne forudbestille deres Swapfiets-cykler på hjemmesiden.

”Lige siden vi lancerede i Danmark, har vi glædet os til også at åbne i Aalborg, så aalborgenserne slipper for flade cykler og dyre ture til cykelhandleren. Tusindvis af cyklister i resten af landet har taget abonnementsmodellen til sig, og den store efterspørgsel viser, at rigtig mange danskere er glade for at slippe for dyre reparationer og cykelbekymringer. Vi er glade for også at kunne tilbyde denne service og glæder os til at se de mange blå forhjul på cykelstierne i Aalborg,” siger Jonas Nygaard fra Swapfiets.

Inden udgangen af 2020 forventer Swapfiets ca. 1.000 nye abonnementer i Aalborg. De kan få deres cykler serviceret i butikken eller af de kørende mekanikere, de såkaldte ”swappere”, som kører over hele Aalborg.

Ny butik kombinerer værksted, showroom og café
Butikken indrettes med et kundeområde, hvor kunderne kan få den service, som de har brug for, og et åbent værksted, hvor en mekaniker vil reparere cyklerne direkte i butikken. Erhvervsmægler Tom Dorf fra EDC Erhverv Poul Erik Bech har hjulpet Swapfiets med at finde det helt rigtige lejemål i Aalborg.

”Swapfiets flytter ind i flotte, nyindrettede lokaler, som matcher deres profil og ønsker til indretning i forhold til deres spændende cykelkoncept, som er velafprøvet i mange andre storbyer i Danmark og Europa. Det har samtidigt været vigtigt med en central placering i Aalborg, der ligger meget tæt på en række uddannelsesinstitutioner som fx HF, VUC, SOSU-uddannelsen og Aalborg City Gymnasium. Samtidigt bidrager den generelle udvikling af Godsbane-arealet med mange nye boliger positivt til kundegrundlaget.”

”Vi ser en klar tendens i markedet for detailvirksomheder, hvor oplevelsesøkonomien og shop-in-shop-koncepter tænkes ind i forhold til, hvordan virksomheder præsenterer sig selv endnu bedre over for kunderne. Flere og flere virksomheder laver caféområder og lignende for at skille sig ud og give kunderne en endnu bedre oplevelse. Da lokalerne på 405 m2 umiddelbart var lidt for store til Swapfiets, så foreslog vi dem, at lave et shop-in-shop-koncept sammen med en café. Det bliver super godt, og vi glæder os til et fortsat godt samarbejde med Swapfiets om at finde flere detaillokaler til dem i andre større byer i Danmark, så endnu flere kan hoppe op på cyklen og hoppe med på den grønne omstilling.”

Kom med til åbningsfesten
Snart åbner butikken ved en åbningsfest med drinks, snacks, cykler og musik, hvor alle er velkomne. Her vil mere information løbende blive offentliggjort på Swapfiets’ Facebookside.

Om Swapfiets

  • Swapfiets er i dag verdens første og største cykelabonnementsudbyder. Ud over Danmark og Holland, findes de populære cykler også i Tyskland og Belgien, hvor mere end 175.000 abonnerer på Swapfiets’ cykler og service. Du kan altid genkende en Swapfiets på det ikoniske blå forhjul. I Danmark cykler mere end 11.700 abonnenter rundt med det blå forhjul.
  • Swapfiets er sammensat af det engelske ord ”swap” og det hollandske ord for cykel, ”fiets”.
  • Den nye Swapfiets-butik får adresse på Jyllandsgade 8B og bliver 405 m2– som rummer både butiksområde, et værkstedsområde, hvor en mekaniker vil reparere Swapfiets-cyklerne direkte i butikken, samt et café-område, hvor kunderne kan opholde sig og nyde en god kop kaffe.
  • Swapfiets dækker hele Aalborg – i det centrale Aalborg med den unikke “Swapfiets-Fiets”: En elcykel med cykelanhænger, der bærer ekstracykler og udstyr.
  • Konceptet er simpelt og brugervenligt: Swapfiets tilbyder to cykel-modeller: Den robuste ”Original” er en solid hollandsk bedstemorcykel, som koster 160 kr. om måneden (140 kr. for studerende), og Swapfiets Deluxe 7 er en lækker 7-gears cykel, der koster 190 kr. om måneden (170 kr. for studerende). For 15 kr. om måneden kan man desuden tilkøbe en specialdesignet cykelkurv.
  • i prisen er en solid og køresikker kvalitetscykel med syv gear med det ikoniske blå forhjul, ubegrænset service i butikken eller på bestilling via app’en. Swapfiets-mekanikere kommer ud og reparerer cyklen inden for 24 timer.
  • Hvis cyklen bliver stjålet (på trods af dobbeltlåsen), er man dækket af den integrerede tyveriforsikring og opkræves kun 450 DKK i selvrisiko, og indenfor 24 timer får man en ny Swapfiets.