Center for Papirkunst åbner i Blokhus

Pressemeddelelse 

Center for Papirkunst

Ilsigvej 2, 9492 Blokhus

Fredag den 23. marts

11:00 – 12:30 VIP + presse

13:00 – 17:00 Publikum (gratis entré)

 

Det er ikke hver dag at et kunstcenter i international klasse åbner i Danmark, men det er lige netop det, der sker nu. Den 23. marts åbnes dørene til Center for Papirkunst i Blokhus.

I Danmark har vi flere nichemuseer som f.eks. CLAY, keramikmuseum, og Glasmuseet i Ebeltoft, men det er tankevækkende at Danmark ikke har et specialmuseum hvor den unikke danske papirkliptradition og papirkunst, papirkunsthåndværk og papirdesign løftes frem og holdes i hævd. Nu åbner Nordens første Center for Papirkunst i Blokhus.

Bit Vejle (tv.) & Zeleste Vejle

Det er den internationalt anerkendte psaligraf Bit Vejle og hendes datter Zeleste Vejle som åbner Center for Papirkunst i Blokhus i Nordjylland. 830m2 nyrenoverede lokaler med Core exhibition, skiftende udstillinger med anerkendte papirkunstnere, events, papir-atelier, butik og cafe – alt sammen med papiret som omdrejningspunkt.

Center for Papirkunst har fokus på Slow movement og Slow Art – langsomhedens kunst. Under et besøg i Center for Papirkunst vil man opleve papirkunst af international klasse, mulighed for fordybelse, ro og venlighed.

I centrets Papir-atelier kan børn og voksne selv udfolde sig kreativt med papir. Butikken bugner af eksklusive papirprodukter – fra papirgarn, håndlavede bøger, papirdesignprodukter til spiseligt papir. I cafeen serveres lokale specialiteter og smukke kager som selvfølgelig er pyntet med kunstneriske papirfinesser.

Læs mere: www.centerforpapirkunst.dk og INSTAGRAM #Centerforpaperart

 

Åbningsdagen:

Den 23. marts kl. 11:00 er 150 VIP fra ind- og udland inviteret til åbning af Center for Papirkunst. Gitte Ørskou åbner centret og bl.a. Benjamin Koppel og Morten Zeuthen underholder. Klokken 13:00 åbnes dørene for publikum. Gratis entré på åbningsdagen.

 

Bag Center for Papirkunst

  • Den almennyttige Fond for Psaligrafisk Kunst. Bestyrelse: Torben G. Jeppesen (Direktør for Odense Bys Museer); Anders Hjulmand (Advokatfirmaet HjulmandKaptain); Mogens Gade (BorgmesterJammerbugt Kommune)
  • Bit-Denmark ApS. Bestyrelse: Bit Vejle, Zeleste Vejle, Mathias Kolstad, Christopher Vejle.
  • Kunstnerisk Advisory Board: Else Marie Bukdahl (D. phil. adjungeret professor ved Aalborg Universitet og tidligere rektor på Det Kongelige Danske Kunstakademi); Anni G. Walther (Tidligere direktør for Utzon Centret); Anne Vilsbøll (Papirkunstner og forfatter).
  • Center for Papirkunst har modtaget støtte fra: SE Vækstpulje Nyfors; de kommunale kultur- og landdistriktsmidler ved Jammerbugt Kommune; LAG Lokale Aktionsgrupper

Om Bit Vejle

Bit Vejle er kendt for sine kunstværker i papir, der bliver udstillet på museer verden over. Derudover har hun skabt en række designs for bl.a. Georg Jensen og udsmykningsopgaver for kirker, museer og flagstores som bl.a. Hermès, Georg Jensen, Porsgrund Porselænsfabrik. I 2015 solgte hun ét originalt klip for NOK 453.000 gennem den engelske gallerist Adrian Sassoon.

Født 1958 i Ejby på Fyn. Opvokset i Jammerbugt Kommune i Nordjylland. Bosat 1984-2014 i Trondheim, Norge. I 2008 viste Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim hendes første separate udstilling bestående af 69 klip, skabt gennem 25 år.

Se: www.papercutart.no

Yderligere information: Bit Vejle, bit@papercutart.no, +45 21696740