Butikken By Moberg i Algade emmer af efterår og hygge

REKLAME I BYMOBERG

Annonce

Atmosfæren mærker du, så snart du træder indenfor i butikken – ægte afslappet bohémestil og varme sydlandske himmelstrøg. Varerne er udvalgt med fokus på bæredygtighed og godt samarbejde med mikrovirksomheder fra blandt andet Indien, Kina, Bali og Marokko

For ejer Jette Moberg er det ikke nok, at produkterne er klimavenlige. Hun sætter også store krav til den sociale bæredygtighed, som produkterne bidrager til.

By Moberg køber for eksempel genbrugte tekstiler – gamle, indiske sarier, som indiske kvinder har brugt som beklædning gennem hundredvis af år.

Jette rejser ofte til Indien for at få nye ideer og inspiration til nye varer. En gammel dør-ramme bliver til en knagerække, og gamle ben fra daybeds bliver til lysestager. Et besøg hos By Mobergs leverandører fører til, at gamle ting får nyt liv.

I efteråret kommer der også et nyt tiltag i form af Kalamkari blokprintede tekstiler, som både er miljøvenlige og passer til de skandinaviske hjem.

– Vi skal alle have stort fokus på restaffald og bæredygtighed – i produktionslandene tænker de ikke nær så meget over det, som vi gør i Europa – eksempelvis har mange leverandører en tendens til at bruge overdrevene mængder plast og pap, når de sender produkterne af sted til Danmark, men her har vi måtte bede om lidt mindre service og venlighed for miljøets skyld, fortæller en smilende Jette.

Den gode historie

Jette fortæller, hvordan der sættes en ære i altid at fortælle historien bag produkterne og dermed gøre det til en oplevelse både at være i butikken og få de fine produkter med hjem til sig selv. De tilknyttede historier fra Indien, Kina, Marokko og Bali er med til at skabe affektionsværdi hos kunderne, der medvirker til at bekæmpe køb og smid ud-tendensen. Når kunderne får tilknyttet historien og dermed får styrket deres gode samvittighed, når de køber produkterne, er der langt mindre sandsynlighed for, at de vil smide produkterne ud efter få måneder, som mange ellers har tendens til, når de har købt upersonlige varer i dårlig kvalitet.

Bæredygtigt julepynt

For at begrænse juletidens overflod og ressourcespild har By Moberg lagt en stor indsats i at finde nye og bæredygtige måder at producere julepynt til aalborgenserne, der bibeholder den bohemestil, som kendetegner butikken. Derfor kan man finde indisk producerede kræmmerhuse, hjerter og stjerner, der er lavet af Kalamkari blokprintet stof, som er en gammel indisk trykteknik, hvor man hverken bruger kemikalier eller elektricitet i processen. Hånden på hjertet – håndlavet i By Mobergs ånd.

Det grønne hjørne

I butikken kan du altid finde spændende planter – kun indkøbt af danske gartnere – der vidner om god kvalitet og godt håndværk… Her er ingen genfremstillede planter med kort levetid og lang fragt gennem Europa.

– Vi har fire danske gartnerier, vi handler hos – og har stor glæde ved at se deres passion for planter blive videregivet til vores kunder, forklarer Jette og fortsætter:

– Der er nye tider, hvor vi alle tænker over vores forbrug, vores økonomi, og tendensen går mere og mere i retningen af genbrug, og væk fra masseproduktion – det gavner os alle.

Butikken startede med at pynte op til jul midt i oktober, hvor der blev lagt vægt på naturen i alle dens smukke farver, som skaber en både hyggelig og autentisk stemning til de mørke vinteraftener. Hvis du elsker unikating med autenticitet – så kig ind i butikken og lad dig inspirere til indretning lidt ud over det sædvanlige.