Bubber og Shaka Loveless besøger Gammel Hasseris Skole

Tekst Pressemeddelelse og redaktionen | Foto Presse

Julen begynder langsomt at nærme sig og onsdag den 23. oktober bliver den traditionsrige Børnene U-landskalender lanceret på Gammel Hasseris Skole i Aalborg. Det sker med deltagelse af Bubber, musiker Shaka Loveless, forfatter Kenneth Bøgh Andersen, skuespillere fra DR Ultra-serien Klassen samt PlanBørnefonden.

Børnenes U-landskalender har eksisteret siden 1962 og er en stærk juletradition, som generationer af danskere er vokset op med.

Grunden til, at årets U-landskalender lanceres på Gammel Hasseris Skole er, at skolen i mange år har haft tradition for at arbejde med det undervisningsmateriale, som følger med u-landskalenderen.

Overskuddet fra salget af årets kalender går til PlanBørnefondens arbejde med at fastholde børn i skolen i Bangladesh. I slummen i hovedstaden Dhaka dropper omkring halvdelen af alle børn ud af skolen, inden de når 9. klasse – drengene, fordi de skal arbejde, og pigerne, fordi de bliver giftet bort.

Eventen finder sted på Gammel Hasseris Skole onsdag den 23. okt. kl. 8.45-9.45 med Bubber som vært. I forbindelse med sit arbejde som ambassadør for PlanBørnefonden besøgte han for kort tid siden Dhakas slumområde for med egne øjne at se, hvad overskuddet skal gå til. Her mødte han en masse stærke børneskæbner (børnearbejdere, barnebrude og skoleelever).

Shaka Loveless har skrevet årets sang til U-landskalenderen, som han vil optræde med når kalenderen lanceres. Den populære børnebogsforfatter Kenneth Bøgh Andersen har skrevet bogen ”Trækfuglen”, som følger med årets U-landskalender. Også han har besøgt Bangladesh for at finde inspiration til sin bog.