Bring Halloween-græskar ind i din madlavning

Tekst PM (Sæson) | Foto Sæson

Tip og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

Sæson kommer her med fun facts om månedens grøntsager og lækre opskrifter, der gør det nemt at få én frugt eller grøntsag mere om dagen.

Hokkaidogræskar

Ingen fejring af Halloween uden græskar. Du har måske købt et stort orange græskar til at kreere uhyggelige græskarhoveder, men har du eksperimenteret med det i din madlavning? Det kan du sagtens. I oktober er græskarret ovenikøbet i sæson. Prøv fx pizza med hokkaidogræskar eller græskarboller med kerner.

Vidste du, at?

  • Hokkaido-græskarret har fået sit navn fra den japanske halvø “Hokkaido”, hvor den blev dyrket i stor stil?
  • Et ‘uåbnet’ hokkaidogræskar kan holde sig i helt op til to måneder?
Tip og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

Ristede græskarkerner

Skyl græskarkernerne og fjern alle trevlerne. Dup dem tørre og vend dem i lidt olie og salt.

Bred dem ud på en bageplade og rist dem i ovnen ved 180°C i ca. 20 min. til de er gyldne. Krydr evt. med lidt røget paprika de sidste 5 min.

Brug for mere inspiration?

På sæson.dk finder du både opskrifter, tips og tricks til grøntsager i sæson.

Om Sæson

Sæson er en kampagne finansieret af Dansk Gartneri og EU med det formål at inspirere danskerne til at spise mere frugt og grønt. Læs mere på sæson.dk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*