Blokhus Fly-In 2022

PRESSEMEDDELELSE

Der lægges an til landing og højtflyvende oplevelser i Blokhus

Søndag d. 21. august fyldes luften over Blokhus med alt fra propelfly, gyrokoptere, veteranfly og hjemmebyggede fly. Der er underholdning for hele familien, når Blokhus Fly-in 2022 afvikles på Blokhus Strand.

Det er altid en sikker publikumstræffer med tusindvis af mennesker på Blokhus Strand, når Erhvervsforeningen Destination Blokhus inviterer til Fly-In, hvor 20 forskelligartede fly lander direkte på den brede hvide strand med Vesterhavet som kulisse til den ene side og de hvide klitter til den anden.

 

Noget helt specielt

Som altid er der stor interesse for at få lov til at deltage i arrangementet, da landing direkte på stranden normalt er en handling, som kræver særlige tilladelse. Det er kun de mest rutinerede der får lov til at deltage, da det kræver en stor portion erfaring og dygtighed at lande på den ujævne strand. Blandt de udvalgte deltagere er flyklubben “Antonov 2 Sweden”, som kommer flyvende i deres Antonov fra Göteborg i Sverige. Antonov-flyet er det største enkeltmotorsfly i to etager der findes i verden. Flyet der blev bygget i 1980 har 1000 hk og har tidligere fløjet i Estland. Et andet fly af særlig karakter, der deltager ved årets Fly-In, er vandflyveren SeaRey der flyves af Jesper Borbye. Jespers SeaRey er den eneste privatejede vandflyver i Danmark. Flyet kan både lande på jorden men også direkte på vandet.

Udstillinger på stranden

I tidsrummet mellem kl. 12.00 og 17.00 vil stranden være fyldt af stadeholdere, som har medbragt alt mellem himmel og jord, der har en relation til luften. Der vil blandt andet være besøg fra Forsvarets Air Transport Wing Aalborg, hvor publikum kan vinde en tur i en ægte Herkules. Også Flyvehjemmeværnet er at finde på stranden, hvor man på deres store stand kan se biler, materiel og deltage i forskellige konkurrencer.

Årets velkomsttaler er lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen, som er manden, der til daglig har styrepinden i Aalborg Lufthavn. Niels, der har en fortid i blandt andet Flyvevåbnet, står klar på stranden til at byde piloterne velkommen til Blokhus Strand.

Praktisk information

Blokhus Fly-In 2022 er et lukket arrangement, hvilket betyder, at det ikke er muligt at deltage som pilot, medmindre det er aftalt med arrangørerne. Arrangørerne bag Blokhus Fly-In 2022 forventer at arrangementet igen bliver et tilløbsstykke. Derfor opfordres bilister, der har mulighed for at benytte sig af nedkørslen ved Saltum, til at gøre dette for at lette trafikken. Nedkørslen ved Rødhus Strand er spærret af for al gennemkørsel i visse perioder.

Arbejdsgruppen håber på godt flyvejr, men er nødt til at tage forbehold for vindforholdene. Sikkerheden er altoverskyggende, så hvis vejret ikke arter sig, kan arrangementet aflyses. Følg derfor med inde på Blokhus.dk, inden I kører hjemmefra og tjek status på hele eventet.

 

12.30 Flyene lander på stranden

13.30 Velkomsttale v/ Niels Hemmingsen, direktør Aalborg Lufthavn

14.00 Meet & Greet – se flyene tæt på og tal med piloterne

16.15 Publikum forlader landingsområdet

16.30 Takeoff