Blog: Glædelig 1. januar fra sofaen

Så blev det den første dag i 2020 og jeg håber, du er kommet fantastisk ind i det nye år. For mange er nytårsaften en af årets festligste, hvor man tager sit sprødeste outfit og giver den max gas. Men jeg synes nu, at der er noget hyggeligt over 1. januar, som vel nærmest er en national tømmermænds- eller i hvert fald afslapningsdag.

Min eftermiddag og aften skal bruges på sofaen med en god serie og måske en film eller to. Det er typisk en dag, hvor det valgte helst ikke skal være alt for avanceret, så der er et par trygge gengangere imellem og lidt mere tjubang end ellers på min liste. Herunder kan du se, hvad der står på min to-do liste i dag.

Serie: Russian Doll (2019)

Selv hvis din nytårsaften endte katastrofalt, så har hovedpersonen i ’Russian Doll’ med garanti haft en værre fest en dag. Hun bliver ved med at genoplive den samme aften igen og igen, som altid ender med hendes død. Serien er måske lidt tungere end den burde være det på 1. januar, men Natascha Lyonne, som nogle måske også kender fra Orange is the New Black, er svær ikke at holde af. Der er desuden kun otte afsnit af omkring en halv times varighed, så den er perfekt at binge en dag som i dag.

Kan streames på Netflix

Film: Bridget Jones Dagbog (2001)

I den første film med Bridget Jones fra 2001 vågner hun op nytårsmorgen med gigantiske tømmermænd og beslutter sig for et næste skal være anderledes. Men nytårsforsæt er sjælendt en god idé og det skal gå grueligt galt, før det går godt. Filmen er med rette en klassiker blandt romantiske komedier og en jeg kan se igen og igen på en doven dag.

Kan streames på ViaPlay

Familiefilm: Op (2009)

Jeg kender ikke nogen, der ikke fik en tåre i øjenkrogen under den første halve time af tegnefilmen Up fra 2009. Historien om Carl og Ellie fik emminent fortalt, hvordan Carl blev til en bitter gammel mand. Derudover er det en skøn fortælling om, at det aldrig er for sent at gøre noget ved ens drømme, selvom det nok ville være svært at svæve af sted med boligen ved hjælp af en ordentlig røvfuld balloner i virkeligheden.

Kan streames på HBO Nordic

Hjernedød actionfilm: Angel has Fallen (2019)

Når jeg er tømmermændsramt, så har jeg fundet ud af, at en tju-bang film ofte er en del af den perfekte kur. Det bliver næsten ikke mere fjollet end ’Angel has Fallen’ med Gerard Butler i hovedrollen som Secret Service-agenten Mike Banning, der skal passe på præsidenten. Han har muligvis været en af de mest uheldige agenter i den amerikanske historie, for det her er tredje film, hvor han skal beskytte præsidenten mod et gigantisk angreb, der denne implicerer ham selv. Det er virkelig fjollet og hjernedødt, men også virkeligt underholdende.

Kan streames på Blockbuster