Artland lander millioner i investering fra danske sportsstjerner og kultur-kendisser

Jeppe Curth (tv.) & Mattis Curth

Pressemeddelelse

  • Artland, en hurtigt voksende kunstfokuseret app med danske rødder, kan nu offentliggøre en vellykket finansieringsrunde.
  • De nye investeringer skal booste Artlands brugerbase som lige nu allerede tæller titusinder af samlere og gallerier fra hele verden.
  • Omkring 1 millioner dollars (ca. 6 mio. kr.) er blevet rejst fra en gruppe, der omfatter en international håndboldstjerne, en olympisk dressurvinder, en succesfuld musiker, kunstelskere og eksperter.
  • Artland forventer at supplere med yderligere investering samt et vækstlån inden sommeren 2018.

København, Danmark, 15. marts : Artland, en app og platform dedikeret til at forbinde kunstsamlere og gallerier verden over, blev grundlagt af de danske brødre Mattis og Jeppe Curth, og har netop offentliggjort en vellykket finansieringsrunde.
 De nye investorer omfatter en af verdens mest berømte håndboldspillere, Mikkel Hansen, den olympiske dressurvinder Andreas Helgstrand, musiker og sangskriver Shaka Loveless samt AirHelp-stifter Nicolas Michaelsen og stiftende AirHelp-investor Poul Oddershede. De tilslutter sig nu kunstkonsulent Jens-Peter Brask og andre tidlige seed-investorer i Artland.

En af de nye investorer, Mikkel Hansen, er fascineret af ideen om at skabe et kunstsamfund, der har potentialet til at gøre kunstverdenen mere åben, især for nye kunstinteresserede:
 “Jeg har tit studset over, at kunstverdenen virker så kompleks. Især hvis man som nybegynder skal købe et kunstværk, så er det svært at finde informationer om kunstnere, priser og så videre. Med Artland håber jeg, at kunstverdenen bliver mere gennemskuelig og tilgængelig for såvel nybegynder som samler – så flere får åbnet øjnene for den her fantastiske verden.”

Sammen har disse kulturelle ikoner – Mikkel Hansen, Andreas Helgstrand, Shaka Loveless, Jens-Peter Brask og andre seed investorer – investeret omkring 1 million dollars i den hurtigt voksende Artland-app. Brask ser Artland som et nyt og praktisk værktøj til at fremme og opdage en ny generation af talentfulde kunstnere:

– De yngre kunstnere sætter dagsordenen; de er vores nye stjerner, siger Jens-Peter Brask og fortsætter: De døde kunstnere behøver ikke pengene, så jeg vil støtte de nye talentfulde kunstnere. Artland giver mig en platform og et fællesskab, hvor jeg kan sprede nyheden om disse nye kunstnere. I mit arbejde som kurator kan jeg desuden lære nyt gennem andres samlinger gennem denne app og finde kunstværker, som ingen vidste var derude.

En af Artlands grundlæggere og administrerende direktør Mattis Curth understreger, at den nye investering vil hjælpe Artland med at skalere forretningen og fortsætte udvidelsen af Artlands brugerbase som allerede tæller titusinder af samlere og gallerier fra hele verden.

– Denne finansieringsrunde er gode nyheder for Artland. Det nye team vil være en nøglefaktor for at sikre den fortsatte udvidelse af Artland-samfundet. Det handler om at investere i produktet, så vi kan fortsætte med at bygge noget, som brugerne elsker, siger Mattis Curth.

Artland-appen er et professionelt netværk for samlere og gallerier. Det giver brugerne mulighed for at oprette profiler, uploade billeder af deres samlinger og skabe kontakt med andre ligesindede kunstelskere og potentielle kunstkøbere over hele verden. Kunstelskere – både erfarne og nye – kan oprette en profil og gå på opdagelse i kunstuniverset. På den måde bliver kunst mere tilgængelig for os alle sammen – uanset alder, niveau, geografisk placering m.v.

– Vi er i en tid, hvor kunstverdenen er moden til transformation. Kunstverdenen har været langsom til at tilpasse sig ny teknologi, og nu ser vi behovet manifestere sig, siger Mattis Curth. Det vigtigste for os lige nu er, at vi fortsætter vores høje vækst – og den nye investorgruppe støtter fuldt ud vores vision og bidrager med stærke kompetencer.

Om Artland:

  •  Artland blev grundlagt i 2016 af de danske brødre Mattis og Jeppe Curth. En gruppe helt tidlige seed-investorer er nu forbundet med en ny gruppe, der investerer over 1 million dollars (næsten 6 mio. kr.).
  •  Artland er både en mulighed for kunstsamlere til at oprette en database over deres samlinger og samtidig et netværk, hvor man som bruger kan interagere med andre samlere eller gallerier.
  •  Artland arrangerer begivenheder og aktiviteter for sit netværk og producerer fysiske magasiner, der præsenterer de mest inspirerende unge samlere for hele verden, samtidig med at platformen muliggør onlinesamtaler med afsæt i fælles passioner samt salgstransaktioner mellem kunstelskere verden over.
  •  Gallerierne betaler for at være en del af fællesskabet, mens Artland sørger for at skabe stærke relationer mellem samlere og gallerier.
  •  Artland-platformen vokser dagligt og har allerede titusindvis af brugere. Blandt dets brugere er bl.a. samlerne Charles Riva, Victor Benady og Rolando Jimenez – samt gallerier som Nils Stærk, Lyles & King og Seventeen.