Anmeldelse: ’What’s Love Got To Do With It? – Tina Turner Tribute’ i AKKC

Tekst og Foto Anette Vedfald

Det britiske hyldestshow ’What’s Love Got To Do With It? – Tina Turner Tribute’ spillede onsdag aften for et begejstret publikum i AKKC.

Det foregik med fuld knald på, da showet blev sparket i gang med diverse 80’er-klassikere som eksempelvis ’Steamy Windows’, ’Lets Stay Together’ og ’What You Get Is What You See’. Det foregik også i bedste 80’er stil, hvor det ikke var energi, der manglede og heller ikke kostumeskift, som jeg talte til at være seks i alt. Kostumerne bestod af tætsiddende kjoler til den mere vovede side, der absolut var kreeret i Tina Turners ånd, og som bestemt komplementerede Elesha Paul Moses’ smukke krop.

Den 32-årige Elesha Paul Moses blev kendt gennem den britiske version af ’X-Factor’ i 2010 og har sidenhen deltaget i flere realityshows, som eksempelvis ’The Voice’ i England. Denne aften var hun så hele vejen igennem ’in character’ som Tina Turner i form af både stemme, mimik og koreografi. Ja, selv når hun interagerede med publikum, var det som Ms. Tina ville have gjort det. Elesha og hendes dansere, Joey James og Vanessa, gav da heller ikke sådan uden videre op i deres iver på at få salen til at klappe, danse og synge med – hvilket godt kan være sin sag overfor en sal fuld af nordjyder, der ikke bare sådan lige lader sig imponere. Men med ihærdighed og charme lykkedes det altså til sidst Elesha og Co., hvilket også viste et tegn af overskud.

Generelt var der godt styr på både lyd-og lyssætningen og Elesha og hendes liveorkester kælede også virkelig for detaljerne. Første halvdel af showet bød desuden på flere hits, som f.eks. ’Private Dancer’, ’Typical Male’ og ’We Don’t Need Another Hero’, hvortil Elesha aka Tina Turner havde nået at skifte om til et outfit med en klar reference til Mad Max-filmen ’Mad Max: Beyond Thunderdome’.

Anden del af showet startede ud med ’I Can’t Stand The Rain’ og ’Addicted To Love’, inden endnu et kostumeskift til nummeret ’Goldeneye’, hvor Elesha kom ind i en lang paillet kjole i guld, der stod sig særdeles godt til temaet, og som lignede en anden guldstatuette, når lyset ramte rigtigt. Herefter nåede de så til showets titelnummer ’Whats Love Got To Do With It?’, og her var publikum helt indforstået med at synge med, hvilket de også fik rig lejlighed til efterfølgende. For efter endnu et kostumeskift til en rød kjole, var det tid til endnu flere hits som ’River Deep, Mountain High’, ’The Best’, ’Nutbush City Limit’ og ’Proud Mary’. Aftenen sluttede med en hurtig ekstra omgang af ’The Best’ og med masser af stående klapsalver.

Denne aften bød på en sand hyldest til Tina Turners lange karriere, der beviste, hvor dygtig en performer og sanger hun var. For udover selve musikken, skinnede det hele tiden igennem, hvor inspirationen og koreografien kom fra, og hvor eminent Tina Turners stil var.

Energien var fantastisk og niveauet højt, da Elesha og Co. indtog scenen, og det var således en eminent imitationspræstation, hvor Elesha Paul Moses dansede rundt som en anden fjeder. Hun var virkelig en hammerdygtig entertainer, der forstod at komme ud over scenekanten og indfriede derfor også mine forventninger med bravour. Jeg har faktisk intet negativt at udsætte på showet ud over, at jeg selvfølgelig bare gerne ville have endnu mere. Men alt godt får jo en ende, og jeg fik bestemt lyst til at gå direkte hjem og sætte playlisten med Tina Turners numre på.

Den rigtige Tina Turner er jo for længst gået på pension og turnerer derfor ikke længere. Så dette er noget nær the next best thing at komme i nærheden af på disse kanter, og for dét får showet ’Tina Turner Tribute’ 6 ud af 6 fine dansende stjerner.

About Anette Vedfald 107 Articles
Anette er musikskribent for appetize.dk og laver både spændende interviews og anmeldelser. Derudover er vi så heldige, at hun også har sin egen appetize-blog. Den kan du læse her.