Anmeldelse: PLATT-FORM er fantastisk platte 

Tekst og Foto Betine Brix

Den 9. marts optrådte satiregruppen PLATT-FORM for en fyldt sal hos AKKC.

Trioen PLATT-FORM blev dannet i 2013 af Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby og man må konstatere, at de gør det igen igen igen. Deres tredje show “Er vi gået for langt” er lige så genialt som de to tidligere.

Trioens musikalitet er enestående i alle henseender. Stemmer, harmonier, melodier og fortolkninger er gennemarbejdet.

Skuespillet er sublimt og man er ikke i tvivl om, at de tre medlemmer befinder sig ekstremt godt i hinandens selskab. PLATT-FORM er, efter min mening, en skøn blanding af Linje 3, Ørkenens Sønner og de mest politisk-satiriske revyer, vi kender fra sommerlandet. Det er humor og satire, når det er bedst!

Der lægges ud med de tre tyske anti-kapitalismus-bevægelses-medlemmer, hvor lederen i Laus Høybyes karakter nærmest brøler showet i gang. Publikum skældes godt og grundigt ud: ’Be quiet pleaaazzzz!’ Så er vi igang!

Forestillingen er fuld af satire og hints til det politiske liv. For eksempel møder vi tre politikere, hvor der spørges om Danmark er for grove overfor Grønland? Ordet “undskyld” er svært – “Vi elsker jer i bund og undergrund (på grund af alle de dejlige værdier, der ligger i undergrunden)” er så meget nemmere.

Hos PLATT-FORM er intet helligt og man nedgør gerne politikere som Frank Jensen og Naser Khader mht. de sager der har været fremme i forbindelse med #metoo

Denne gang tager deres bibel-scener udgangspunkt i påsken og genopstandelsen. Vi møder her Laus Høyby som en meget langhåret Jesus, som rigtig gerne vil vise sig lidt nøgen. Mille Lehfeldt, der skal spille rollen som Judas, får i sin ivrighed opfattet, at det er rollen som Starwars’ Yoda hun skal spille.

Forviklingerne er simpelthen helt fantastiske og publikum får igen grineflip!

Alt på scenen fremføres med simpel scenografi og masser af farve på kostumerne. Man får lyst til at sige at vi trækkes tilbage til 80’ernes store hår og dejlige pangfarver med masser af glimmer.

Det hele er afstemt og aftenen afsluttes med en af PLATT-FORMs skønne potpourrier. Det er skisme utroligt, at de kan samle nok 40-50 forskellige sang-linjer til én sammenhængende sang. Men flot afslutning på en superflot satirisk aften i godt selskab.