Anmeldelse: Lun og skæv humor, når den er bedst

Tekst og Foto Betine Brix

Ib Grønbech & ContainerKvartetten,
Skråen i Nordkraft – Aalborg
16. november kl. 20

Det er efterhånden 4 år siden, jeg sidst oplevede Ib Grønbech på Skråen og jeg glædede mig virkelig til at få lattermusklerne rørt og synge med på nogle af hans hits igen. Umiddelbart er Ib Grønbech ikke en kunstner, jeg går og dyrker i min dagligdag, men en gang imellem elsker jeg at høre nogle af hans klassikere. Hans måde at kombinere vendelbomålet og humor på er unik. Lidt ligesom Niels Hausgaard, blot mere skævt og sjovt. Hans betragtninger og timing er komik på højt plan.

Publikummet var også denne aften en god blanding mellem de gråhårede og en yngre – til tider meget larmende – fanskare.

“Ib er kult” hørte jeg flere gange blive sagt i køen inden dørene blev åbnet. Den folkekære entertainer formår at holde fast i traditionen og lever til fulde op til sit ry om underholdning i topklasse. Man må sige at den yngre fanskare beviste, at de var rigtige fans, når der blev skrålet med på både Bjarnes Svendegilde, Kom hjem bette Tage og Den blå container. Der blev grinet højt og kommenteret, når Ib snakkede om for eksempel det her stalking (STALDKING som han udtalte det) og da han så finder ud af at det udtales på engelsk, ja, så finder han ud af at det må være noget med “nogen der holder øje med storke”… Geniale fortolkninger.

Det er rart at have en aften i Ib Grønbechs selskab. Han formår at få alle med og man får i allerhøjeste grad rørt lattermuskler og stemmebånd.

Jeg er fan.

Og så elsker jeg dyrkelsen af vendelbomålet!

Ib er kult.