Anmeldelse: Hotel Artemis

Tekst Christina Svendsen | Foto Lionsgate

Jodie Foster som The Nurse i Hotel Artemis | Foto Lionsgate

Genre: Action, Noir
Premiere: 26. juli 2018
Medvirkende: Jodie Foster, Sterling K. Brown og Sofia Boutella
Instruktør: Drew Pearce
Manuskript: Drew Pearce
Længde: 94 min

I en meget nær fremtid er Los Angeles plaget af de værste optøjer i byens historie, der på tredje nat fylder gaderne med massevis af protesterende, hvis eneste ønske er rent vand. Midt i dette kaos er fire bankrøvere fanget efter deres sidste kup endte katastrofalt. Deres eneste håb om overlevelse er Hotel Artemis. Et gammelt hotel, der nu fungerer som en eksklusiv skadestue, der kun behandler kriminelle, som er velhavende nok til at sikre sig medlemskab.

The Nurse (Jodie Foster) har passet på Artemis og dets skiftende beboer i de sidste 22 år med hjælp fra hendes tro væbner, Everest (Dave Bautista), der fungerer både som sikkerhedsvagt og sygehjælper.

Denne skæbnesvangre nat mødes flere skæbner på Hotel Artemis, hvor livet ikke vil være det samme for nogen af dem, når den er omme.

Hotel Artemis er efterhånden en sjældenhed på et filmmarked, der er domineret af superheltefilm, forsættelser og genindspilninger. Det er en original idé af Drew Pearce, der både har skrevet manuskriptet og instrueret.

Filmen foregår i et Art Deco-hotel fra 1920’erne, der, sammen med Los Angeles, er med til at give filmen en klassisk noir-stemning, som tjener historien rigtig godt. Los Angeles er en udtryksfuld kulisse, der er dragende i sig selv. Det meste af historien foregår indenfor hotellets mure, hvor man fornemmer det lurende kaos udenfor.

Det er et eminent hold af skuespillere, der medvirker i denne film. The Nurse spilles af Jodie Foster, der er med i sin første film siden Elysium i 2013. The Nurse er en ældre speciel dame med en trist baghistorie og Jodie Foster spiller hende med vanlig elegance. Jeg mindes ikke før at have set hende spille gammel dame, og hun formåer virkelig at give menneskelig dybde til en karakter, der nemt kunne have fortabt sig i særheder.

Dave Bautista spiller sygehjælperen Everest, der er blid som et lam, når han tager sig af The Nurse, men hans navn afslører også en mand, der er stor som et bjerg og ikke er bange for at bruge sin størrelse til at beskytte alt, hvad han har kært.

Hotellet er fyldt med spændende karakterer med bihistorier om, hvorfor de er endt på Hotel Artemis på denne skæbnesvangre nat.

Hotel Artemis er en sjælden velskabt historie, hvor jeg følte mig ualmindeligt underholdt i alle 94 minutter. Man skal gerne have en kærlighed for den dystre noir-genre, men så er den til gengæld også en rigtig god grund til at flygte fra de høje temperaturer udenfor og komme ind i biografens svalende mørke.

About Christina Svendsen 30 Articles
Christina er blandt andet filmanmelder og blogger for APPETIZE. Du kan læse mere fra hende på hibou.dk