Anmeldelse: Hansi Hinterseer & Tiroler Echo hos AKKC

Tekst Anette Vedfald | Foto presse

Hansi Hinterseer & Tiroler Echo spillede søndag aften i AKKC for en sal fuld af glade danske fans. Det var femte gang, at den smilende østriger gæstede Aalborg og denne gang skete det i forbindelse med hans 25 års jubilæumsturné.

Til aftenens koncert havde jeg taget min farmor på snart 90 år med under armen for at opleve ikke alene Hansi Hinterseer, men også hendes allerførste koncert nogensinde. Så med sommerfugle i maven gjorde hun således store øjne, da lyset blev dæmpet og musikken begyndte. For her gik Tiroler Echo band nemlig på scenen med deres harmonikaer og efter første nummer kom Hansi Hinterseer storsmilende ud iført en afslappet påklædning bestående af hvide jeans og sko samt en hvid blazer i hør. Han lagde ud med nummeret ’Jetzt Samma Do’, som instinktivt fik folk til at rejse sig op og klappe med i takt. Der var således fra begyndelsen allerede en god stemning og Hansi fortalte desuden om på tysk, hvor glad han var for at være tilbage i ’Dänemark’ samt at han håbede på, at vi alle måtte få ”un wunderbar abend”. Mellem hvert nummer fortalte Hansi desuden en lille fortælling om det forestående nummer og da vi nåede til nummeret ’Tiroler Medley’, kom der for alvor rigtig gang i harmonikaerne igen med lidt jodlen til og det hele. Hansi Hinterseer tog derpå også en harmonika frem og spillede et langt tyrolernummer sammen med Tiroler Echo, inden de alle derpå gik til pause.

Efter pausen kom Hansi Hinterseer munteret spankulerende ind igen, mens han med et kæmpe smil leverede sangen ’Musica Für Die Verliebten’. Derpå sang han et af sine nyeste numre, som hed ’Einfach Schön’, om hvilken både min farmor og jeg blev enige om var en smuk sang med en ret god melodi. Et nummer som jeg også må indrømme, at jeg har haft lidt på hjernen sidenhen.

Men herefter foregik der så for mig et sjældent syn. For mellem hvert nummer begyndte Hansi Hinterseers fans pludselig at komme op for at sætte gaver ved scenen. Jeg havde dog på forhånd hørt lidt om, at det faktisk var fast kutyme, hvilket Hansi Hinterseer da også bekræftede. For da han opdagede, at security-vagten forsøgte at forhindre hans fans i at komme op til scenen, sagde Hansi henvendt til vagten, at det måtte folk altså gerne, for sådan var det altid ved hans koncerter. Det noget uvante koncert-moment gjorde faktisk, at jeg sagtens kunne jeg fornemme, hvor folkelig og hjertelig Hansi virkelig følte sig med sine fans. Dén fornemmelse smittede ligesom også af i hele salen, men min oplevelse af, hvad en Hansi Hinterseer koncert indebærer stoppede ikke her. For inden nummeret ’Lebenslänglich’ opfordrede Hansi alle, der havde lyst, til at komme op og stå helt tæt ved scenen. Det var der vel så nok et par hundrede stykker, der gjorde, hvilket jeg ikke kan sige er noget, som jeg ofte har oplevet før. Men det satte da for alvor skub i stemningen og glæden blandt salens publikummer.

Henimod aftenens slutning kom så ét af de få numre, som jeg rent faktisk kendte på forhånd, nemlig nummeret ’Hände Zum Himmel’. Her var hele salen oppe at stå med hænderne i vejret og ude til siden og så videre, som er en salgs kendetegnende dans for netop dette nummer. Det fik også fut i skoene under Hansi Hinterseer selv, som begyndte at danse noget mere rundt på scenen til aftenens sidste par numre, som blandt andre var ’Hey Baby Tanz Mit Mir’ og ’Amore Mio’ .

Schlagermusik er ikke just min spidskompetence. Men eftersom at min farmor er ret glad for hans musik, syntes jeg dog, at Hansi Hinterseer fortjente en chance. Ikke så overraskende var det klart det ældre segment på 50+, som var overrepræsenteret til aftenens koncert. Men jeg fandt det faktisk livsbekræftende at opleve, hvorledes der også findes musikalske kulturvitaminer, der kan begejstre dette segment i en sådan grad, som jeg oplevede dét denne aften. Jeg blev f.eks. lettere rørt over, at se en ældre herre stå og vifte glædeligt med et indkøbt Hansi Hinterseer merchandice-farveris, mens Hansi sang aftenens sidste sang ’Amore Mio’.

Der var dog ikke rigtig nogen pomp og pragt over dette show og Hansi Hinterseer bevægede sig heller ikke en forfærdelig masse rundt på scenen før henimod aftenens slutning. Men han brugte dog flittigt sine arme til at gestikulere med i sin formidling af sine numre, hvilket nok henvendte sig meget fint til aftenens kundesegment. I al fald var denne koncert mere en nydelse for øregangen, hvis man er til schlagermusik og min farmor syntes da også, at koncerten havde været en ”fantastisk oplevelse”, selvom det ikke var et ligeså vældigt show som på video. Dertil må jeg så også indrømme, at det for mig var en særlig og anderledes oplevelse at få lov at se en anden form for musikalsk glæde blandt publikum, end jeg er vant til. Så for en aften fuld af livsglæde, glad-i-låget-musik og en charmerende Hansi Hinterseer med en velklingende sangstemme giver jeg koncerten 4 ud af 6 stjerner.

About Anette Vedfald 107 Articles
Anette er musikskribent for appetize.dk og laver både spændende interviews og anmeldelser. Derudover er vi så heldige, at hun også har sin egen appetize-blog. Den kan du læse her.