Anmeldelse: En moderne fortolkning af en klassiker “Askepot – The Musical”

Tekst Nikoline Brix | Foto Morten Rygaard (presse)

Torsdag d. 7. marts var APPETIZE var inviteret med til premieren på “Askepot – The Musical” i Tivolis Koncertsal i København.

I “Askepot – The Musical” bliver det klassiske eventyr forvandlet til en nutidig fortælling, der ikke kun appellerer til vores nostalgiske hjerter, men også reflekterer over de moderne temaer, vi står over for i dagens Danmark.

Forestillingen formår på imponerende vis at kombinere humor, visuel pragt og tankevækkende elementer, der gør den til en fornøjelig oplevelse for både unge og gamle. På scenen oplever vi to verdener: den virkelige og den eventyrlige.

Det er historien om en ung kvinde, der gerne vil accepteres for den hun er og bestemme over sit eget liv. Hovedrollen Ella spilles af Johanne Milland. Ella er ansat som runner i en selvcentreret modebranche. Hun er nederst i hierarkiet og oplever at blive trådt på og uretfærdigt behandlet.

Ella slår hovedet og vågner op som Askepot i eventyr-verdenen. Historien udvikler sig til et drøn af en forestilling med fart på i begge verdener.

Kostumerne er intet mindre end imponerende! Soeren Le Schmidt har endnu engang formået at imponere mig! Her ser man alt fra flamboyante kjoler, som blandt andet den gode fe, spillet af Pelle Emil Hebsgaard bærer til perfektion, til det stilfulde jakkesæt. Her er hver detalje omhyggeligt udformet og bidrager til at skabe en verden, der er lige så fortryllende som den er moderne.

Den kreative brug af farver og teksturer giver kostumerne et friskt pust og fremhæver skuespillernes talenter på smukkeste vis.

Musicalens ørehængende sange er en sand fornøjelse at lytte til. Med deres moderne lyd og fængende tekster formår Rasmus Seebach i samarbejde med topproduceren Ankerstjerne og Andreas Sommer igen at fange publikums opmærksomhed og skabe en stemning af glæde og begejstring. Fra de energifyldte dansenumre til de hjertevarme ballader er musikken en vital del af forestillingens dynamik og charme. Musikken er popmusik af allerbedste slags og flere af numrene skal nok blive godt lyttet til her i foråret.

Skuespillet i “Askepot – The Musical” er både imponerende og nytænkende. Forestillingen formår at inkorporere moderne temaer som brugen af sociale medier og selvopfattelsen hos unge mennesker på en subtil, men effektiv måde. Dette tilføjer en ekstra dimension til karaktererne og gør dem mere relaterbare og vedkommende for det moderne publikum.

Line Knutzon som vi kender som én af Danmarks sjoveste dramatikere står bag manuskriptet. Humoren i forestillingen er skarp og velplaceret, og den moderne vinkling tilføjer et ekstra lag af genkendelighed, der får publikum til at grine højlydt. Fra skæve popkulturelle referencer til satiriske kommentarer om nutidens samfund formår “Askepot – The Musical” at ramme plet med sin humor og skabe en underholdende oplevelse for alle.

Samlet set er “Askepot – The Musical” en fortryllende og nytænkende fortolkning af et klassisk eventyr. Jeg vil give dem fuld plade – 6 stjerner, for da jeg gik ud fra forestillingen, var det eneste jeg tænkte: Den skal jeg opleve igen!

Jeg er VILD med den!

Oplev Askepot – The Musical hos AKKC i Aalborg

Onsdag 08. maj 2024 – søndag 12. maj 2024

MEDVIRKENDE

Askepot/Ella:
Johanne Milland

Prinsen/Jean Claude Barriere:
Cristopher Schøllhammer Rørmose

Den onde stedmor/Mrs. Poolstick:
Caroline Henderson

Kammertjener/Andreas:
Rasmus Brohave

Kongen/Chef for modehuset:
Stig Rossen

Den Gode Fe/Chefdesigner:
Pelle Emil Hebsgaard

Jacqueline (stedsøster)/Model #1:
Kirstine Moses

Fleur (stedsøster)/Model #2:
Maja Glenber