Anmeldelse: Daniel Sloss: CAN’T – intelligent og lige-til-grænsen humor

Tekst Catrine Knøsgaard og Foto Presse

Torsdag aften gæstede den skotske komiker Daniel Sloss AKKC med showet CAN’T.

Selvom jeg faktisk holder utrolig meget af international comedy, så er Daniel Sloss en af dem, der er gået min næse forbi. Derfor gik jeg ind til aftenens show med et totalt blankt lærred og uden forventninger.

Dog gik der ikke længe, før jeg fornemmede, hvilken effekt Daniel Sloss havde på publikum. Salen var mildest talt fyldt med latter det meste af tiden.

Det var da heller ikke uden grund, for han formåede med sin særlige humor og intellekt at tale om kontroversielle emner. Under aftenens show talte han om skandinavernes indbyrdes forhold til hinanden, den royale familie og vores afgående “smøgdronning”, nutidens underholdning, forældreskabet, børn og fødsler.

Et af de emner jeg særdeles husker, var da Daniel Sloss dykkede ned i nutidens underholdning. Efter hans mening er der ingen former for underholdning, som f.eks. stand-up eller noget andet, der kan give ham et kick. Han syntes, at det ville være meget federe, hvis vi kunne åbne de ældgamle arenaer, som Colosseum, og sende mindre “likeable” personer ind for at kæmpe mod bjørne og andre farlige dyr. Det var super groft og sjovt, for han leverede joken til perfektion.

Daniel formåede at håndtere komikken på imponerende vis, og på en sådan måde hvor man ikke sad tilbage med en følelse af, at han bare var ude på hurtige og “billige” grin fra publikum. Han viste, at der var tænkt over emnerne og vigtigst af alt, fik han aftenen til at føles som et langt show af sjove, skarpe og fuldstændig lige-på-grænsen historier og betragtninger fra hans virkelige liv.

Daniel Sloss fastslog torsdag aften, at man ikke skal være bange for at tage kontroversielle emner op, selvom vi lever i 2024, hvor mange mennesker er berøringsangst overfor bestemte emner.

Afslutningsvis vil jeg blot konstatere: JEG ER VILD MED HAM!