Anmeldelse af ’Anne, Sanne og Lis’

Tekst Anette Vedfald | Foto Annika Leifsdóttir

De tre rockdronninger, Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen spillede torsdag aften for omkring 8.500 publikummer i Gigantium.

Gigantium, der er et kultur-og idrætscenter med haller, skøjtehaller og svømmehal, har plads op til 8.500 tilskuere, og er beliggende i Aalborg Øst. Sidste år lavede de tre sangerinder en dokumentar sammen, og kort tid derefter besluttede de sig så for at gendanne deres fortid sammen for en stund her i 2019.

Der var god stemning blandt de forventningsfulde publikummer i Gigantium, inden de tre velklædte sangerinder gik på scenen. Introen gav mig lidt fornemmelsen af at være ombord på et rumskib, der ville tage mig med tilbage til 1980’erne. Det virkede også til at have tændt godt op under publikum, for da koncerten gik i gang, var de helt med. Anne, Sanne og Lis startede ud med numrene ’Crazy’ og ’Måne, Sol & Stjerner’, hvorefter Anne bød alle i salen velkommen. Mange numre som f.eks. ’Kærlighed og Empati’ og ’Laila Er En Tosse’ fulgte hurtigt derefter uden tøven. Lis Sørensen var iklædt skinnende mørkeblå pailletbukser og bluse, mens Anne Linnet var i hvidt figursyet jakkesæt og Sanne Salomonsen i en sort løs skjorte med glitrende flowerpower bukser til. Efter godt og vel 45 minutter indtog Sanne scenen med sin egen sang ’Det Ikke Det Du Siger’, mens de andre to gik ud. Folk modtog Sanne med kæmpe jubel og applaus, mens hun sang. Bagefter kom Anne og Lis på scenen igen for at spille ’Fordi Fordi’, og de gav hver især også lige et kindkys til Sanne som applaus.

Kort tid herefter havde de tre damer pludselig skiftet outfits, og Anne var nu i en pailletjakke med høje 80’er skuldre, sorte bukser og sort satinbluse, mens Sanne var klædt i leopard mønster fra top til tå og Lis var i et par guld bukser samt en velklædende gul bluse. Sanne sang derpå ’Hvis Du Forstod’, hvorefter Anne tog over på synthesizer og spillede ’Glor På Vinduer’, mens der i baggrunden kørte billeder fra Anne Linnet og Marquis de Sade dagene. Folk virkede ellevilde, og der bredte sig en exceptionel stemning. Festen fortsatte, da Lis sang sin egen sang ’Mine Øjne De Skal Se’, hvor folk også sang rigtig godt med. Det virkede særlig tydeligt under nummeret ’Venus’, med Anne på elguitar, at de tre virkelig nød hinandens selskab og sange. På dette tidspunkt ville de fleste ofte have begyndt at tabe momentum, men det kunne man ingenlunde ane noget af med disse tre rocklegender på scenen. Da Lis spurgte publikum, om de ville have en sjæler, responderede de i kor med et rungende ’ja’, og Lis sang derpå ’Ind Til Dig Igen’. Bagefter tog Sanne over med ’Sui Sui’, mens baggrundsbilleder fra tiden i bandet Sneakers kørte. Efter nummeret ’Smuk og Dejlig’ udtrykte Sanne stor fornøjelse ved at spille sammen med de to andre igen samt at det havde været en fantastisk aften. Lis istemte dertil at det havde været godt at starte op ved folk i Aalborg, og de sluttede koncerten af med nummeret ’Stille Dans For To’. Men de kom dog ret hurtigt på scenen igen, hvor Lis udbrød ”Vi er ikke kommet hele vejen til Aalborg for at spise jer af med så lidt.” Derfor spillede de lige fire ekstranumre, som bl.a. var ’Tusind Stykker’ og ’Den Jeg Elsker’.

De tre rockdronninger virkede tændte og ivrige efter at levere en nostalgifest, hvilket de i sandhed også gjorde sammen med deres dygtige kor, svingende band og sprøde saxofonist. På trods af alderens furer i ansigterne, så de stadig brandgodt ud i hver deres outfits. Lydmanden var desværre ikke helt oppe i samme gear som resten af settet, men til gengæld var der en masse andet, som virkelig fungerede godt. Koncerten havde f.eks. et fint flow og scenografi. Der kørte en fed grafik med et fint mix af fortid og nutid, og jeg fik ofte gåsehud, når damernes lækre harmonier og sprøde sangstemmer overtog salen – ja altså når lydmanden lige gad at skrue op for deres mikrofoner. Da de spillede ’Tusind Stykker’ frøs jeg nærmest fast i tid og sted, og jeg tog mig selv i at knibe en tåre, mens jeg sammen med resten af publikum ivrigt sang med. Dette var en koncert, som jeg blev helt høj af, for den tog mig med tilbage til noget virkelig fedt fra en svunden tid. Nogle blev sikkert taget tilbage til deres ungdom, og jeg til min barndom. Så jeg fik virkelig, hvad jeg kom efter, og jeg er nødt til at sige ret tydeligt, at hvis du ikke selv var der i salen torsdag aften, så gik du virkelig glip af noget! For man behøvede ikke at kende alle numrene for at være underholdt på denne aften, hvor der blev spillet på hele følelsesregisteret. Derfor får Anne, Sanne og Lis intet mindre end 6 ud af 6 stjerner herfra, fordi de leverede en lækker energi og samhørighed i en både smuk, rockende og gribende forening!

About Anette Vedfald 107 Articles
Anette er musikskribent for appetize.dk og laver både spændende interviews og anmeldelser. Derudover er vi så heldige, at hun også har sin egen appetize-blog. Den kan du læse her.