Ædedolkens favorit steak-sandwich

OPSKRIFT OG FOTO ANDERS “ÆDEDOLKEN” LANG

– Med estragonmayo og romflamberet bløde løg

Til 2 personer

2 stk ribeye bøffer
1 flute
1 pakke rucolasalat
1 bundt estragon
1 dl god mayo
2-3 cl god sød rom
5 løg
Lidt smør til stegning
Salt og peber

Bøfferne tages ud ca en time før grillning, så de bliver tempereret. Giv dem salt og peber.

Bland mayo, finthakket estragon, salt og peber. Rør ingredienserne sammen. Tilfør evt lidt eddike, hvis du mangler syrlighed.
Skær løgene i tynde skriver, og steg dem i smør til de bliver gyldne. Tilfør 2-3 cl rom. Jeg brugte en Fanø Skibsrom, der er sød og rund i smagen. Sæt ild til romdampene og løgene flamberes.

Skyl salaten, så den er klar til senere brug.

Bøfferne smøres med neutral olie og grilles på en brandvarm grill efter egen smag. Ædedolken anbefaler raw/ medium. Dette opnåes ved en grillning på 2-3 min på hver side. Lad herefter bøfferne trække 5-10 min.

Brødet varmes på grillen et par minutter. Del derefter brødet på langs, og smør det på begge sider med estragonmayo.

Fordel salaten på den underste del. Skær kødet i skriver og fordel det på salaten. Krydre kødet med salt og peber. De bløde løg lægges ovenpå kødet. Overdelen af brødet lægges på. Server straks din lækre steak-sandwich.

Fremgangsmåde i billeder: