Abel design butik og værksted i hjertet af Aalborg

Guldsmed Kristoffer Abel designer og skaber håndlavede unikke smykker i sin butik, der er beliggende i hjertet af Aalborg ved den gamle sprit-fabrik

Udover Kristoffers egen kollektion har man også mulighed for at få designet sit eget smykke i samarbejde med guldsmeden:

– Der er mange, der har gamle smykker liggende i en skuffe, hvor det aldrig bliver brugt. I stedet for at sælge det billigt, kan man få det forvandlet til et nyt og bæredygtigt smykke, fortæl- ler en smilende Kristoffer.

Den 35-årige guldsmed er halvt dansk og halvt norsk, og bor i dag i Aalborg sammen med sin kæreste og deres lille datter. Kristoffer er uddannet guldsmed i Norge i 2012 og er glad og taknemmelig for at kunne få opfyldt drømmen om at være selvstændig, og kunne designe og producere i sit eget værksted:

– Under uddannelsen til guldsmed kommer man i kontakt med massive ædelmetaller og smukke sten og oplever fornøjelsen ved at designe selv. For mig var det lige nøjagtig det, der fangede mig og derfor besluttede jeg at åbne mit eget værksted og butik.

Kvalitet og bæredygtighed

Abel Design går ikke på kompromis med kvaliteten. Kristof- fers vision er at skabe smykker af den højeste kvalitet, så de kan gå i arv fra generation til generation. Alle smykker er lavet af massive ædelmetaller og som Kristoffer fortæller:

– Jeg arbejder ikke med forgyldning som mange andre, fordi det er en overfladeteknik, som vil blive forringet ved brug. Jeg synes, smykkerne skal beholde sin naturlige skønhed år efter år.

Det guld og sølv, som Kristoffer benytter i sine smykker, er fra genbrugsmaterialer, der er blevet smeltet, renset og kontrolleret for, at det lever op til de høje kvalitetskrav som Abel Design har valgt at have. Diamanter og ædelstene er også fra nøje udvalgte leverandører, som sørger for, at alle i hele processen af fremstillingen har gode arbejdsforhold. Ambitionen om bæredygtighed gælder på alle niveauer i virksomheden. For eksempel er alle gaveæsker og emballage som minimum ECO- og/eller FSC-certificeret.

Unika smykker

De fleste smykker hos Abel Design er Unika smykker. Det vil sige, at der kun er produceret et af hver, og der bliver ikke lavet flere magen til. Som Kristoffer fortæller:

– Det er bare en helt speciel følelse at vide, at man er den eneste i hele verdenen, der bærer det præcise smykke.

Enkelte af smykkerne laves i et meget begrænset antal – dog aldrig mere end 100 stk. og de er håndlavet af Kristoffer. Hvert enkelt smykke har været igennem hænderne på guldsmeden selv. Dette er for at sikre, at alle detaljer og kvalitet lever op til den høje standard.

Alle Kristoffers smykker er håndlavede, hvor de bliver bygget op helt fra bunden med respekt for det gamle håndværk. Som den arbejdsomme smykkedesigner Kristoffer er, kan du altid møde ham i åbningstiden og er velkommen til at komme ind i butikken og opleve ham arbejde på sit guldsmedeværksted på Akvavitvej i Aalborg.

 

ÅBNINGSTIDER I BUTIKKEN

Mandag: Lukket

Tirsdag: Efter aftale

Onsdag: 10-17

Torsdag: 10-17

Fredag: 10-17

Lørdag: 10-14

Søndag: Efter aftale

 

Akvavitvej 39, 9000 Aalborg Tlf.: 50849000

Mail: info@abeldesign.dk www.abeldesign.dk

 

Se mere design på Instagram: abeldesigndk

Facebook: abeldesigndenmark