Aalborgs fortryllende events

Tekst Katrine Hvidberg Møller

Aalborg er en by i rivende udvikling, især når det kommer til oplevelser og events. Nye spændende events blomstrer nemlig i den by, vi alle elsker. Nogle af jer er måske bekendte med begivenheder som The Tall Ships Races, Grøn Koncert og Aalborg Festivals? Disse er blot nogle af de begivenheder, som Aalborg Events står bag.

Magi i bybilledet

Aalborg Events blev etableret i 2001 som et kommunalt initiativ, der havde til opgave at skabe begivenheder i Aalborg samt hjælpe firmaer og private personer med at afholde events, fortæller projektmedarbejder hos Aalborg Events, Keld Rud Nielsen. Lige siden 2001 har begivenhederne spredt tryllestøv over Aalborg og skabt uforglemmelige oplevelser for byens beboere samt udefrakommende.

De fortryllende smukke skibe langs Aalborgs havnefront og det glitrende fyrværkeri til The Tall Ships Races har gang på gang samlet Aalborg til festlige stunder. Ligeledes har Christophers lækre klang og de velsmagende kolde øl til Grøn Koncert fået smilene frem på aalborgensernes læber og skabt oplevelser, vi ikke glemmer.

Sydlandsk stemning i Aalborg

– Når vi afholder events, forsøger vi at skabe uforudsigelighed. Vi ønsker, at man som borger i Aalborg kan gå ud på gaden og pludselig støde på et eller andet spændende. Det kan være Street Pianos eller boder med alverdens lækkerier. Vi ønsker, at der hele tiden skal ske noget. Vi vil skabe den velkendte sydlandske stemning, selvom vejret herhjemme sjældent bærer præg af sol og sommer, fortæller Keld Nielsen.

Han mener, at det væld af oplevelsestilbud, som Aalborg Events afholder, skaber stolthed og sammenhold blandt aalborgenserne:

– De forskellige events er en medvirkende årsag til, at vi er blevet stolte af at være aalborgensere. Eventsene giver borgerne muligheden for at opleve byen på nye måder og de er også et samlingspunkt for aalborgenserne. De mødes og får oplevelser sammen, fortæller han, mens et smil spreder sig på hans læber.

August byder på festivaler

August har ifølge Keld Nielsen en masse at byde på. Aalborg Festivals afholder nemlig en række festivaler heriblandt den Blå Festival og Metropol Gadefestival. Metropol Gadefestival er et nyt tiltag, som skydes i gang med et brag af en fest d. 25 august. Festivalen er inspireret af Distortion, Karrusel og Love Parade. Her bringes klubben og festen ud i byrummet. Mon ikke en festival som denne vil tiltale de unge festglade aalborgensere?

For de spilinteresserede

Ud over det byder august også på spilfestivalen Game Scope, som ligeledes arrangeres af Aalborg Festivals. Game Scope afholdes d. 17 – d. 19 august på Kjellerups Torv 1 i Aalborg.

– Game Scope er en festival, der er centreret omkring digitale spil. Formålet med festivalen er at samle spiludviklere og spilinteresserede til nogle hyggelige dage med sjov og spil, fortæller projektkoordinator hos Game Scope, Stine Lund.

Hun pointerer, at festivalen er for alle og ikke kun unge gamere:

– Selvfølgelig kommer de unge gamere og spilinteresserede og snuser rundt. Men derudover kommer der mange børnefamilier og faktisk også bedsteforældre. Det skyldes, at der er noget for alle, fortæller hun.

Festivalens hjerte er et udstillingsområde, hvor 32 spil udstilles. Heriblandt er der mobilspil og Virtual Reality-spil, som de besøgende kan prøve. Der er også en brætspilscafé, hvor man kan sætte sig og hygge med et brætspil og en kop kaffe.

– Stemningen er generelt utrolig afslappet til Game Scope. Det er noget for alle, uanset om du er ekspert indenfor computerspil eller aldrig har spillet før, fortæller Stine Lund.

Med alle disse spændende events er det da fedt at være aalborgenser! God sommer skal det lyde fra os på Appetize.

 

Læs mere om de spændende events her: http://www.aalborgevents.dk, http://www.aalborgfestivals.dk og http://gamescope.dk