Aalborg Teater præsenterer ny digital scene

Tekst PM (Aalborg Teater) og Redaktionen | Foto presse

Kulturen har været særdeles hård ramt af nedlukningen, men hos Aalborg Teater tænker de i nye baner for at bringe teaterkunsten til folket. De har tidligere streamet planlagte teaterstykker og nu præsenterer de en ny digital scene – AAT Stream.

Aalborg Teater har længe haft et ønske om at etablere en digital scene til at supplere og udvide de eksisterende kunstneriske tilbud

Målet er at skabe en anden udgave af interaktionen mellem scene og sal, end den vi kender fra en live teaterforestilling. Det digitale univers giver nye muligheder, som vi vil udforske og udvide med forskellige genrer og nye greb.

Livestreaming var stor succes

Aalborg Teater har med stor succes tidligere livestreamet premiererne på både Tine af Herman Bang samt Peter Handkes De skønne dage i Aranjuez.

Derudover vil denne platform kunne bruges til at livestreame impro-teater fra 3. Stop fra Gug, lave readings af nyskrevne tekster fx fra Den Danske Scenekunstuddannelse og meget mere.

På AAT Stream vil du fremover kunne streame ny digital scenekunst, interaktive teateroplevelser og udvalgte forestillinger. 3. marts 2021 er der premiere på 1. afsnit af den interaktive forestilling Jeg har skudt mig selv for sidste gang – spritny dramatik skrevet direkte til AAT Stream af teatrets husdramatiker Julie Maj Jakobsen.

Jeg har skudt mig selv for sidste gang består af tre afsnit, hvor Julie Maj Jakobsen skriver videre på nogle af de figurer, der lever deres liv i teatrets forestillinger. Hedda fra Hedda Gabler, Tine fra Tine og Werther fra Den Unge Werthers Lidelser er nogen af dem, der mødes i AAT Stream.

Samarbejde med publikum

Næsten inden blækket er tørt og efter kun en enkelt dags prøver kaster Aalborg Teaters skuespillere sig ud i denne live streaming i samarbejde med publikum.

Hvordan var det gået Hedda, hvis hun ikke havde begået selvmord, hvad hvis Tine ikke havde druknet sig – ulykkelig over sin situation og var det virkelig nødvendigt for den unge Werther at gribe til våben?
Det er nogle af de spørgsmål som Julie Maj Jakobsen tager fat på i den nye interaktive teaterforestilling Jeg har skudt mig selv for sidste gang.

De er løbet væk fra de kendte forestillinger, de plejer at leve i, fordi de ønsker en forandring. Figurerne slippes løs, mødes, og publikum får lejlighed til at give dem gode råd og træffe nogle valg for dem.

Interaktivt teater

Publikum får mulighed for hjemmefra at tage aktiv del i hvordan historien skal udvikle sig. Tre gange i løbet af aftenen kan publikum deltage i interaktive afstemninger, og er på den måde med til at afgøre.

Link til eventet
Ved at gå ind på aalborgteater.dk/aat-stream vil man finde link til at opleve forestillingen.

Medvirkende
I første afsnit af Jeg har skudt mig selv for sidste gang medvirker Camilla Gjelstrup, Martin Ringsmose, Bolette Nørregaard Bang samt Gustav Dyekjær Giese.
Jeg har skudt mig selv for sidste gang iscenesættes af Jacob Schokking.

Hvad er AAT Stream
AAT Stream er et digitalt univers på Aalborg Teaters hjemmeside med en fast base i form af et studie på Aalborg Teater. Mange af de mere eksperimentelle scenekunstprojekter vil blive sendt herfra.

AAT Stream er blevet til med støtte fra Nordea Fonden, Bikubefonden, Region Nordjylland samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond