Aalborg Symfoniorkester dedikerer koncert til ofrene i Ukraine

Tekst og Foto Aalborg Symfoniorkester

Torsdag den 10. marts slår Musikkens Hus dørene op til en helt særlig aften, når Aalborg Symfoniorkester sammen med dirigent Hans Graf vil tage publikum med på en rejse gennem Beethovens imponerende værker til ære for ofrene i Ukraine. Denne aften vil Koncertsalen således lyse op i ukrainske farver, og al billetomsætning fra koncerten går ubeskåret til Red Barnet.

Den 10. marts har nordjyder ekstraordinær mulighed for at samles om krisen i Østeuropa og støtte op om de ukrainske ofre. I Musikkens Hus dedikeres denne aften nemlig til Ukraine, når Aalborg Symfoniorkester sammen med dirigent Hans Graf og violinist Baiba Skride vil opføre udvalgte værker af Beethoven og donere al billetomsætning til Red Barnet.

Direktør i Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester, Lasse Rich Henningsen, vil indlede aftenen med at sætte et par ord på situationen, inden musikerne indtager scenen i Koncertsalen, som helt ekstraordinært vil lyse op i de ukrainske farver denne aften.

– Det er en helt ubegribelig og hjerteskærende situation, ukrainerne befinder sig i, og som kulturinstitution vil vi naturligvis gøre alt, der står i vores magt, for at støtte ofrene. Hvis der er noget, musikken og kulturen kan, så er det at skabe fællesskab – i særdeleshed også i de svære tider, og derfor er vi glade for, at vi kan dedikere en hel aften til Ukraine og ikke mindst donere koncertens billetomsætning til Red Barnet, siger Lasse Rich Henningsen.

Han bakkes op af Tecwyn Ewans, der er kunstnerisk chef for Aalborg Symfoniorkester.

Vi ønsker med denne koncert at signalere, hvordan kunsten kan bruges til at samle os frem for at adskille os, og det har vi i den grad behov for i situationer som denne. Vi har både russiske og ukrainske musikere i orkesteret, og det betyder meget for os at kunne støtte op om dem i denne svære tid som en del af vores musikalske familie, fortæller han.

Udover at være med til at støtte de ukrainske ofre kan publikum se frem til at komme på en rørende rejse gennem Beethovens ikoniske værker i en særlig opførelse med Aalborg Symfoniorkester, dirigent Hans Graf og den lettiske violinist Baiba Skride. Siden hun i 2001 vandt den prestigefyldte Queen Elisabeth-konkurrence, har Baiba Skride etableret sig som én af sin generations førende violinister. Gæster kan blandt andet opleve Beethovens tredje symfoni, Eroica, hvor Beethoven satte nye normer for symfonigenren gennem kontraster, dramatik og en særlig sammenhængskraft mellem sanserne.

Koncerten finder sted i Koncertsalen den 10. marts kl. 19.30 og varer cirka to timer inklusiv pause.

Læs mere og køb billet til koncerten her.

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

  • direktør Lasse Rich Henningsen, tlf. dir. 6020 3110, mobil 2422 7733 og lrh@aalborgsymfoni.dk
  • Presseservice: Publicity, chefkonsulent Sanne Nørbjerg, tlf. 2343 0044 og sanne@publicity.dk