Aalborg Storcenter: Socialt ansvar og fleksibilitet på faktura

SMÅ JOB MED MENING | Aalborg Storcenter

Center manager Niels fra Aalborg Storcenter rækker sit visitkort frem til erhvervsarrangementet ’Morgenmad med mening’ en tidlig morgen i august. Han har udset sig kandidaten Line fra Små job med mening og er motiveret for at få socialt ansvar og en ny medarbejder på faktura i Aalborg Storcenter

Et match på kompetencer

Niels er Center Manager for Aalborg Storcenter. Centeret fejrer 25-års jubilæum i år, og han er travlt optaget af at løfte forretningen godt ind i de næste 25 år. Men lige nu sidder han til erhvervseventen Morgenmad Med Mening en morgen i august og hører om muligheden for at ansætte mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet på faktura i små timelønnede jobs.

Ved et andet bord sidder 27-årige Line, som har afsluttet et timebegrænset småjob hos byggefirmaet Toppenberg med design af hjemmeside. Hun har de grafiske kompetencer, Niels søger. Og her sker det: Det perfekte jobmatch.

En grafiker til de uløste opgaver

Kort tid efter skriver Line kontrakt på et 20 timers småjob i Aalborg Storcenter, hvor hun skal løse interne grafiske opgaver. På første arbejdsdag i september får hun en varm velkomst, for hendes visuelle kompetencer er i høj kurs i en travl hverdag.

– Der bliver fjernet nogle af de arbejdsopgaver, som ingen af os på kontoret er specielt gode til. Derfor er det fantastisk at få en ressource ind, som er dygtig til det. De ting er som små sten i skoene og irriterer en hver eneste dag, for vi får det jo ikke gjort, fortæller Niels.

Fleksibilitet på faktura

Aalborg Storcenter blev købt af Danske Shopping centre i januar 2021, og er i dag ejet af ATP Ejendomme A/S og Danica Ejendomsselskab sammen med 17 andre centre. Med stordrift, ejerskifte og en stigende online handel, er der fokus på at opgradere de fysiske rammer i det veldrevne shopping center. Den opgave skal Line blandt andre løfte på konsulentbasis.

– Det er en fantastisk mulighed at hyre Line ind på faktura. Vi behøver ikke at være så bekymrede: Hvis vi render tør for opgaver, så var det det. Men det gør du bestemt ikke foreløbigt, vel?, siger Niels og smiler til Line, som har fået en gnist i øjnene af de spændende opgaver.

En vellykket onboarding

Niels tænker naturligt i socialt ansvar, da han, ved siden af sit job, er bestyrelsesformand i et advisory board for Kirkens Korshær, som hjælper udsatte unge, der har det væsentligt sværere end Line, som har haft nogle personlige udfordringer, der har gjort vejen til et job lidt længere. Men i sit småjob hos Toppenberg har hun lært at være på en arbejdsplads og trænet sig i, at andre har en mening om det arbejde, hun før sad alene med. Det har styrket selvtilliden.

– Det er dejligt at kunne træde ind og lige fikse et eller andet. Det er skønt, at der er nogen, der sætter pris på det, man kan, og at man har brug for mig, fortæller Line.

Glæden ved en god leder

Line ser på Niels hen over kanten af to-do listen ved sit nye skrivebord og fortsætter;

– Jeg elsker, at Niels skriver ting ned på papir. Det er fantastisk. Det er som om, at du har sat dig ind i det, eller du er vant til at arbejde med en som mig.

– Du bliver faktisk ikke behandlet anderledes end alle andre, fortæller han, og hun svarer:

– Er det rigtigt? Det er en god egenskab, du har.

Rekrutteringskonsulent Rasmus fra JobFOKUS er enig i den vellykkede måde Line blev budt velkommen i virksomheden.

– Det, der var så fint i det her, var, at normalt er det os i JobFOKUS, der sørger for det tryghedsskabende arbejde og får rammerne på plads og skal guide og vejlede i processen. Men Niels har taget fuldstændig over på det. Du kan godt få et job nede ved os, Niels, griner Rasmus.

HVAD ER SMÅ JOB MED MENING?

Små Job med Mening er virksomhedens nemmeste vej til at få løst helt konkrete opgaver få timer om ugen og tage socialt ansvar samtidigt. Få din næste medarbejder på faktura og gør en forskel.

Læs mere på www.job-fokus.dk eller kontakt vores job – og rekrutteringsservice JobFOKUS

PETER LAURITSEN, seniorkonsulent, peter@job-fokus.dk, tlf. 61 15 87 83

SOFIE MØLLER JOHNSEN, rekruttering, sofie@job-fokus.dk, tlf. 40 12 36 66

RASMUS VESTERGAARD PEDERSEN, rekruttering, rasmus@job-fokus.dk, tlf. 24 94 44 07

ALLAN RAMONN OLSEN, rekruttering, allan@job-fokus.dk, tlf. 29 40 22 77