Aalborg Operafestival åbner med unik forestilling ved Aalborg Kloster

Tekst PM (Musikkens Hus) | Foto Presse

Musikalske indslag, lysprojiceringer og uddeling af fornem operapris er på programmet på åbningsdagen for Aalborg Operafestival den 8. august.

Torsdag den 8. august afvikles åbningskoncerten for Aalborg Operafestival, og for første gang finder arrangementet sted i Klostergården ved Aalborg Kloster. Aftenen starter med afsløring af årets modtager af Aalborg Operapris, som i år uddeles i helt nye rammer, når Klostergården lyses op af videokunst og lysdesign i subtilt samspil med jazzikonet Palle Mikkelborg, lydkunstner Mike Sheridan og operasangerinde Helene Gjerris.

Stor opbakning til årets festival

Efter prisuddelingen begynder uropførelsen af værket Corpus, som er iscenesat af festivalleder Peter Rønn. I anledning af 500-året for skabelsen af Aalborg Klosters kalkmalerier belyses udsmykningernes særlige forhold til det kropslige element. Det sker i et intenst og betagende samspil inspireret af de sidste fem århundreders operarepertoire.

– Vi glæder os utrolig meget til at tage hul på årets operafestival. Opbakningen til festivalen har været overvældende, og vi glæder os til at invitere publikum indenfor i operaens magiske univers, fortæller festivalleder Peter Rønn.

Koncertforestillingen foregår udendørs og er særligt skabt til Klostergården, hvor de gamle bygninger og stenbesatte grundplan gør akustikken unik til opera. Klostrets endevæg forvandles til et 60 kvadratmeter stort lærred med lysdesign og kunstnerisk bearbejdede videoprojiceringer af kalkmalerierne.

Aalborg Operafestival indtager byen med mere end 20 unikke forestillinger og koncerter i dagene 8.-11. august 2019.