5 ting du (måske) ikke vidste om yoga

tekst Pernille Dybro | foto presse | advertorial

Du har et dominant næsebor

Hvorvidt du er bevidst om det eller ej, så har du (alle) et dominant næsebor.

Vi skifter dominansen mellem højre og venstre næsebor ca. hver 90 minut (nogle oftere). Det siges, at når højre næsebor er mest åbent, er vi mere aktive, logisk tænkende og er mere udadvendte i vores energi. Når det venstre næsebor er mere åbent, er vi mere afslappede og rolige.

Der findes forskellige åndedrætsteknikker i yogaen, du kan praktisere for at regulere højre og venstre næsebor og skabe balance i vores nervesystem.

Du bliver en bedre elsker med yoga

Ja – yoga kan gøre dig til en bedre elsker!
 Yoga hjælper med at øge din fleksibilitet og bevægelighed i hofterne. Yogaen øger blodgennemførslen i kønsorganerne, og afspænder bækkenbunden, som kan øge lysten til sex.

Den største effekt yogaen skaber, som gør at du bliver en bedre elsker er, at du bliver bedre til at fokusere din energi og bevidsthed. ”Where the attention goes – the energy flows”.

Du kan gøre det med gong

En gong er en hamret rund metalskive, hvor overfladen kan være flad og let rundet ved kanten. Gongen spilles i yogaen imens du laver yogaøvelserne, eller den kan anvendes i det man kalder et ”gongbad”.

Et gongbad har ikke noget med vand at gøre og foregår med tøj på. Når gongen spilles, vasker lyden ind over kroppen, og der skabes en lyd med dybe vibrationer, som kan løsne fysiske, følelsesmæssige og mentale spændinger og kan give en meget dyb afspænding.

Du kan gøre det med dine kæledyr

Ja – denne form for yoga kaldes ”doga” og stammer fra USA.
 Du har dit kæledyr med til yoga, og når du laver yoga, laver dit kæledyr deres egne yogastillinger, eller du kan træne dit kæledyr i en stilling.

”Doga” startede som en træningsform for ejer og hund. (www.dogadog.com)

Det hele sker i SHAVASANA!

Ordet ”shavasana” udtales – sha-vas-ana, og er den del af yoga, hvor vi går fra anspænding til afspænding.

Stillingen kaldes også ”corpse pose” – som betyder død mands stilling. En stilling, som mange er fristet til at udelade af deres praksis. Men det ville være ligesom at forlade bordet uden at have spist dessert. Shavasana er en hvilestilling, hvor dit nervesystem virkelig får mulighed for at nulstille sig, og hele din praksis går op i en højere enhed. Gå ikke glip af at høste frugterne af din praksis.

Må din rejse ind i yogaens magiske verden berige dig med større livsglæde, indre ro og mentalt overskud.

Kærligst Pernille


Prøv yoga hjemme hos dig selv ganske gratis!

Gør som 2.000 andre og vær med i fællesskabet. ”Mere ro – mindre tankemylder. Øg din indre styrke og livsglæde” et 4-ugers gratis yoga og meditationsforløb, som foregår online med Pernille. Du tilmelder dig på www.dybro-yoga.dk/gratis

pernille dybro

Om Pernille Dybbro

Pernille er en af Danmarks mest erfarne Kundaliniyogalærer og den første danske Kundaliniyoga teacher trainer. Hun har selv praktiseret kundaliniyoga i over 22 år og har undervist intensivt i 14 år. Hun har desuden specialiseret sig i yoga i børnehøjde og er gong-mester.

Hun står også bag yoga-app’en, ”Kundalini yoga”, som allerede er downloaded mere end 10.000 gange over hele verden.

Hun deler sine erfaring og sin forståelse af kundaliniyogaen på en kreativ og uhøjtidelig måde. Hun er dedikeret til at sprede kundaliniyogaen i Danmark, og er kendt for sit varme og umiddelbare væsen, ro og inderlighed. Gennem foredrag i hele landet, deler hun ud af sine 20 års erfaring med meditation, sund livsstil, stresshåndtering og yoga.

Læs mere på www.dybro-yoga.dk