Teateret som kampplads for parforholdet

Tekst & foto christina svendsen

IMG_3705I dag er der premiere på Stuck på Teater Nordkraft, som er skrevet til teateret af forfatteren  Ida Jessen. Vi har taget en snak med Ingvild, der er det ene medlem af den dygtige duo, der har stået for scenografien til Stuck

Det er sjældent at scenografien til et teaterstykke afviger fra den konventionelle opbygning med scene i den ene ende og publikum med øjnene mod skuespillerne i den anden. Til Stuck har scenograf-duoen Sir Grand Lear, der består af Ingvild og Lea, valgt at bygge scenen nærmest som en gladiatorarena, hvor publikum er placeret på et hævet stillads, der løber hele vejen rundt om den firkantede scene.

Bevæggrundene for den specielle ombygning er mange, men en af dem er at publikum skal tæt på, siger Ingvild. Samtidig får alle en unik oplevelse, fordi de alle er placeret med hver deres blik på handlingen. Samtidig peger Ingvild på det clash, der er imellem det rå stillads og perioden stykket foregår i. Det giver på den ene side et bindeled i mellem de to tidsaldre, men gør gør det også klart for publikum at de befinder sig i teateret.

Lea og Ingvild er begge uddannet fra Statens Teaterskoles scenograflinje i 2005. De var de eneste to på årgangen, men begyndte først at arbejde sammen i 2014. Ingvild siger, at det var en stor åbenbaring, at arbejde i et partnerskab i stedet for at arbejde alene og de bruger hinanden meget. Det giver et løft til det faglige, men de bliver også mere modige at være to. Samtidig giver det en god mulighed for at få kritik indenfor en kærlig ramme.

Stuck har premiere d. 20 januar og kan ses på Teater Nordkraft til d. 12 februar. Se mere her.