24. udgave af Aalborg Operafestival klar med årets spændende program

PRESSEMEDDELELSE: Aalborg Symfoniorkester / Foto: Hans Ravn © Aalborg Operafestival & Reka Choy

Under overskriften Opera for alle præsenterer Aalborg Operafestival nu sit program for den 24. sæson. Både unge og ældre, nybegyndere og operaelskere kan se frem til festlige dage fyldt med opera, når festivalen ruller fra 10.-18. august i Aalborg – og omegn. Her er noget for enhver smag – og enhver pengepung, og det er helt med vilje.

 

”Vi har forsøgt at ramme alle målgrupper med dette års festival, både de, der elsker opera, og de, der endnu ikke ved, de gør det,” siger festivalens executive producer Thomas Storm.

 

Eksempelvis er alle børn i indskolingen i Aalborg inviteret i Biffen i Nordkraft for at se en forkortet udgave af Mozarts eventyrlige opera Tryllefløjten, og for at ramme nogle af de publikummer, der ikke normalt går til opera, byder festivalen på flere såkaldte Fyraftenskoncerter, hvor sangere og en pianist synger og spiller en række kendte operamelodier. Der er fri entré til koncerterne – blandt andet i Musikkens Bette Hus i Fjordbyen og i Foyeren i Musikkens Hus.

 

 

Stjernesopran

Festivalen byder også på store stjerner – blandt dem er den svenske sopran Miah Persson, der til daglig færdes hjemmevant på operascener i Stockholm, Paris, Berlin, London og New York – blandt andet. Til august kan hun opleves på Utzon Center i Aalborg, hvor hun sammen med pianisten Magnus Svensson, en af Skandinaviens førende pianister, byder på et program bestående af nordiske sange af komponister som Grieg, Sibelius og Stenhammar.

 

Operapris

Aalborg Operapris bliver også uddelt i år. Hvem der modtager prisen, er endnu en hemmelighed, men selve uddelingen finder sted i Musikkens Hus lørdag 17. august ved koncertversionen af La Bohème med Aalborg Symfoniorkester og en perlerække af fine solister, hvoraf flere er tidligere modtagere af Aalborg Operapris. Aalborg Operapris blev stiftet i 2003 i et samarbejde imellem Aalborg Operafestival og Det Obelske Familiefond. Den består af et legat på 25.000 kr., en personlig operavase af glaspusteren Anne Flohr samt et engagement med Aalborg Symfoniorkester.

 

Ikke bare i Aalborg

Aalborg Operafestival rækker langt ud over byens grænser. Således kan man opleve smukke toner i blandt andet Glarborgen i Ølandskoven og i Rhododendronparken Brønderslev. Hele programmet inklusiv de mange gratis arrangementer er nu at finde på hjemmesiden aalborgopera.dk.

 

”Jeg er stolt af at kunne præsentere så flot et hold af sangere og musikere til dette års festival. Både lokale, nationale og internationale kunstnere skal berige os med deres smukke stemmer, og netop den blanding af kunstnere er vigtig for en festival for både at være lokalt forankret og have et internationalt udsyn,” fastslår Thomas Storm.

 

 

Tak

Aalborg Operafestival er støttet af Aalborg Kommune, Det Obelske Familiefond, Toyota-Fonden, William Demant Fonden og Knud Højgaards Fond.

 

 

Se hele programmet på www.aalborgopera.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*