Tre besindige nordjyder sparker dørene op til unik kulturoplevelse

Trekløveret Lene Purkær Stefansen, Lis Tulstrup Petersen og Kathrine Vangodt

Få en oplevelse af kunst, musik, gourmet i rammerne af et gammelt håndværk hos Aalborg Broncestøberi i Svenstrup den 3., 4. og 5. september ( den 3. kun adgang med billet).

– Med tesen om at bringe kulturen sammen i en skøn oplevelsespakke fyldt med de bedste sanseoplevelser har vi satset remmer og tøj på det her store event, fortæller Lene.

Sansegave

Lene er en af de tre kunstnere bag eventet og indehaver af Aalborg Broncestøberi sammen med Flemming. De tre kunstnere, Kathrine Vangodt, Lis Tulstrup Petersen og Lene Purkær Stefansen, arbejder i vidt forskellige kunstneriske udtryk. De har fundet sammen i et fællesskab i starten af Corona. Et fællesskab om at skabe noget større end det kunsten kan alene.

– Vi vil gerne samle og give, fortæller Lis. Vi trænger alle sammen til et kærligt puf oveni sådan en kulturtrængt periode, derfor har vi samlet mad, musik og kunst fra mennesker, der skaber. Vores kulturpakke sender vi videre til beskueren som en sansegave.

Af musiske oplevelser kommer bl.a Danmarks bedste soul og motown-band Soulkompagniet og spiller deres eneste offentlige koncert i 2021 her.

– Vi har et hjerte, der banker for alt det, som Klaus Thrane og Tine Lilholt kan med musik, så de kommer også, fortæller Lene

Som et begejstret Soulkompagniet sagde sidste år;

– Rummet her, det har en helt fantastisk akustik! I skal lave noget mere af den slags.

Hele Støberiet er åbent denne weekend den 3. , 4. og 5. september og hvor tit kommer man ind bag facaden i et støberi?
Kunsten; malerier, bronzeskulpturer, PigArt, bronzebilleder og musik i en skøn harmoni med støberiets værktøj, maskiner og den rå værkstedsstemning. En oplevelse af mennesker der elsker at skabe. En af de savnede oplevelser, der sniger sig ind under huden og giver lidt gåsehud og sitren.

Trekløverets udstilling i støberiet PigArt af Kathrine Vangodt

Trekløver

De besindige nordjyske kunstnere Lene Purkær Stefansen, Lis Tulstrup Petersen og Kathrine Vangodt har skabt et unikt Trekløver igennem kunsten og giver den nu fuld gas med denne spektakulære kulturoplevelse KUNST – KONCERT – GOURMET – VIN, 3. – 5. september i Aalborg Broncestøberi, Fabriksparken 9, Svenstrup.

De tre kvinder kender hinanden via kunsten og kunstudstillinger. Men en pandemi blev det, der gav næring til nye tanker og et givende samarbejde. I 2020 kom der en lille åbning for, at man måtte mødes udendørs i mindre grupper. Lene gik med nogle ideer til igen at lave en udstilling i Aalborg Broncestøberi, som hun ejer med sin mand Flemming.

Lene tog derfor initiativ til en gåtur i Lundbykrat ved Aalborg, hvor hun inviterede de to kunstnere Lis og Kathrine, som hun i pandemiens første uger på de sociale medier fornemmede den samme energi, som hun selv drives af… energien af håb for og tro på … Dette førstegangs møde i Lundbykrat skulle vise sig at blive begyndelse på et godt og interessant samarbejde med fælles kunstudstilling i Broncestøberiet i september 2020. Det blev en stor succes med mange besøgende, taler af byens borgmester og musik leveret af SoulKompagniet.

Det viser sig nemlig, at når de tre kvinder er sammen, så vokser ideerne – ingen ideer er for store. Selvfølgelig skal vi det!

Med sidste års succes i hus, afviklet i en verden med stor usikkerhed og mange restriktioner, så var Trekløveret ikke i tvivl om, at en lignende kunstevent skulle planlægges til 2021. Onlinemøder er blevet mulighedernes nye redskab, og der er lagt mange timers arbejde ind på at lave en endnu større kulturoplevelse i Støberiet. Denne gang bliver der satses endnu mere, både tid og egen økonomi blev sat på højkant. Fredag aften er et VIP arrangement med billetter; 2 timers koncert med SoulKompagniet, Mad fra Gastrosnedkeriet.dk, Vinforedrag og kunstudstilling i et spændende råt miljø i Støberiet.

Soulkompaniet spiller i Aalborg Broncestøberi den. 3. september til Kunstudstillingen

Et lille skriv blev til bog

Og midt i alle planlægningerne, hvor snakken går frem og tilbage, havde Lene nævnt at Facebookfessoren, Janne Schmidt Nielsen fra Den Skæve vinkel, havde anbefalet, at der blev lavet et lille skriv om hver. Noget der kunne præsenteres til eventen. Trekløveret greb ideen og det lille skriv endte med at blive til en hel bog med Titlen: ”Trekløveret – i en ærlig snak”. Bogen er en fortælling og dialog mellem tre kunstnere om det at være kunstner og at leve i kunsten. En ærlig snak om kunst, fællesskab, energi, håb og troen på. En dialog om, hvordan det er at stå på kunstens scene og betræde vejen dertil. Om tvivl, anerkendelse, skabertrang, usikkerhed og om at turde stole på sig selv.

Bogen bliver lanceret lørdag den 4. september kl. 12 med tale af netop Janne Schmidt Nielsen, som er en sjov og berigende taler. Herefter er der bogsignering og koncert af musikerne Tine Lilholt og Klaus Thrane.

Søndag kan man opleve 3 x kunstforedrag fra kl. 12, hvor kunstnerne i Trekløveret fortæller om at være midt i kunstens verden.

Også om hvordan de tre kunstnere finder stor værdi i at have hinanden som sparringspartnere i forhold til egen virksomhed. Med ærlighed og respekt for både det arbejde man laver, og også som det menneske man er, har de tre fundet sammen som et trekløver, hvor man ufarligt kan tale om udfordringer og succeser.

– Midt i det her, som var et stort sats, fordi vi vil kunsten.. vi vil kulturen og en kickstart. Der kom der en åbning og vi søgte Slots-og kulturstyrelsen puljer om støtte til den her kulturoplevelse, og vi er taknemmelige og stolte over, at vi har modtaget kulturstøtte som en håndsrækning for alle weekendens deltagende kunstnere, slutter Lene.