Scandic IT: En grøn investering fra ram til medarbejdere

SMÅ JOB MED MENING | Scandic IT

Nyt logo, ny hjemmeside, nye lokaler, nyt budskab. Kasper og Mike har gentænkt deres firma, Scandic IT. Den nye strategi er langsigtet, bæredygtig og fokuseret på cirkulær økonomi. Dér passer en medarbejder fra kanten af arbejdsmarkedet naturligt ind. Særligt når medarbejderen, Troels, har højnet effektiviteten

Et match med ram i

Kasper og Mike ansatte Troels på faktura til en tidsbegrænset opgave i september. De manglede hænder til at finsortere ram og løsdele fra 100 servere til salg og genbrug, og fik det perfekte match fra JobFOKUS via Små Job Med Mening. Med en kærlighed til systemer klarede Troels opgaven så godt, at der var bud efter ham til et nyt projekt. I dag er han fastansat 25 timer om ugen.

– Jeg var vildt positivt overrasket over den interesse, Troels havde i at få system i tingene, og også en teknisk interesse i, hvad det var for noget udstyr, han rodede med. Så jeg sagde til Mike allerede anden gang, han havde været her, at det kunne være én, vi fastansatte, fortæller Kasper.

En voksen virksomhed

Kasper og Mike er stolte af det, de har opbygget. Som selvstændige fik de en omsætning på 30 mio. kr. det første år. Men forretningsmodellen holdt ikke. Med den erfaring har de i dag vendt fokus fra en klassisk køb-billigt-sælg-dyrt-broker-tankegang. Nu fokuserer de på cirkulær økonomi, flere services og større sikkerhed i hele processen, også på certificeret datasletning.

– Vi synes, virksomheden er blevet voksen, og vi har et bedre budskab. Det skal det nye setup afspejle. Vi har valgt at fokusere på høj sikkerhed i hele processen, med for eksempel GPS-sporing på afhentning og et sikkert aflåst område til certificeret datasletning. Vi har de sidste 4 år solgt datasletningssoftware og ved meget om den verden. Dér er Scandic IT unikke, fortæller Kasper.

Udviklingspotentiale i Troels

Datasletning indgår også i fremtidsplanerne for Troels, som har vist interesse for området. Derfor kan han på sigt få et betalt online kursus og opnå certificeringer inden for dette område.

– Allerede nu kan han få nogle ting i bagagen, og vi kan få en medarbejder, der er certificeret. Det, at han synes, det er spændende, gør mig vildt glad, fordi det kan være, at han rent faktisk udvikler sig til at være mere og mere teknisk, fortæller Kasper.

Arbejdsglæde og effektivitet

Troels klarer fint at blive udnævnt som ansvarlig, når han samarbejder med en makker på lageret:

-Første gang de finsorterede serverdele, tog det fire dage. Anden gang tog det tre dage. Jeg har sagt til Troels, at hvis han bliver ved med at cutte en dag af hver gang, er det vildt, fortæller Mike.

Mike mener dog, at Troels snart ikke kan være mere effektiv. Også den personlige udvikling er spændende. Arbejdsglæden får Troels til at joke og fortælle mere om sig selv. Troels er enig.

– Jeg har noget, jeg skal hver dag, og jeg kommer ud blandt glade chefer. Vi hjælper hinanden og har det godt herude. Jeg har kun været her i kort tid, men jeg begynder allerede at gøre det til mit, begynder at få et system i det, jeg skal lave og forstå systemet herude, fortæller Troels.

People, Profit & Planet

Scandic IT genbruger komponenter fra opkøbt hardware. Derudover har de et samarbejde med genvindingsvirksomheden Stena Recycling, som genvinder cirka 70% af det udstyr, der ikke kan sælges, såsom metaller og plastik. Resten går til forbrænding, hvor der kommer energi ud af det. Hver måned kan Scandic IT se, hvor mange tons IT der er hentet, og hvor meget Co2, der er sparet.

– Der er ikke uanede ressourcer, så i stedet for hele tiden at producere nyt, så se på: Er der steder, hvor vi kan blive bedre til at køre cirkulær økonomi? Og IT er jo et af de oplagte, fortæller Kasper.

Med et fokus på en sund forretning, genbrug af hardware og socialt ansvar sætter Kasper og Mike flueben ved de tre bundlinjer People, Profit & Planet. For arbejdet skal give mening i Scandic IT.

HVAD ER SMÅ JOB MED MENING?

Små Job med Mening er virksomhedens nemmeste vej til at få løst helt konkrete opgaver få timer om ugen og tage socialt ansvar samtidigt. Få din næste medarbejder på faktura og gør en forskel.

Læs mere på www.job-fokus.dk eller kontakt vores job – og rekrutteringsservice JobFOKUS

PETER LAURITSEN, seniorkonsulent, peter@job-fokus.dk, tlf. 61 15 87 83

SOFIE MØLLER JOHNSEN, rekruttering, sofie@job-fokus.dk, tlf. 40 12 36 66

RASMUS VESTERGAARD PEDERSEN, rekruttering, rasmus@job-fokus.dk, tlf. 24 94 44 07

ALLAN RAMONN OLSEN, rekruttering, allan@job-fokus.dk, tlf. 29 40 22 77