Pascal – franskmand med flair for sprog

Tema JobStafetten

Pascal kan både sælge bøger for et berømt fransk forlag og handle fisk i Thyborøn. Som stolt franskmand har han altid sat en ære i at arbejde. Det satte to depressioner dog en midlertidig stopper for, men nu er han mere end klar til arbejdsmarkedet igen

Omkring ham er en venlig aura af verdensmand. Pascal har prøvet det hele. Med en universitetsuddannelse i litteratur, sprog, film, kunst og sociologi, solide sprogkundskaber i fransk, engelsk og dansk samt 9 års erfaring indenfor rengøring, kan Pascals fremtidige job gå ad mange veje. Et område falder dog lige til højrebenet:

– Mit drømmejob må gerne være et inden for kulturverdenen, som på et bibliotek, i en boghandel eller i en biograf. Eller hvor virksomheden kan bruge mit franske, fortæller Pascal og siger i samme åndedrag, at han er glad så længe, han har et job, næsten uanset hvad det er. Et CV-tjek bekræfter hans spændvidde.

Bøger, biler, fisk og rengøring

Pascal har arbejdet for Frankrigs fineste forlag, Gallimard, hvor han solgte forlagets bøger til butikkerne. Efter han flyttede til Danmark med sin daværende danske kone for over 15 år siden, arbejdede han for biludlejningsfirmaet Herz og et fiskefirma i Thyborøn. Her skulle han primært tale fransk og engelsk.

Fiskefirmaets danske kontor blev lukket, og han fik job hos Dansk Supermarked, hvor han gjorde rent om natten. Her var kollegaer af alle etniciteter og brug for Pascals sociale og sproglige evner.

– Jeg blev ikke hyret på grund af min erfaring med rengøring, men fordi jeg kunne tale fransk, engelsk, lidt spansk osv., fortæller Pascal og tilføjer, at han i dag har oparbejdet bred erfaring med forskellige rengøringssystemer og redskaber.

Klar til arbejdslivet igen

Da Dansk Supermarked skrev kontrakt med ISS, blev Pascal fyret og fik sin første depression. Han flyttede til Aalborg i 2015, hvor han startede som rengøringshjælp på Tech College. Efter nogle år mistede han jobbet grundet nedskæringer.

– Så startede min anden depression, men denne gang var det en rigtig stor depression, og jeg tabte alt. Min lejlighed, alt. Jeg lavede ingenting. Jeg var i min seng hele dagen, og om natten gik jeg rundt i Aalborg, fortæller Pascal, der kortvarigt var hjemløs. Han kæmpede sig tilbage til overfladen og fandt et nyt hjem i Nørresundby.

– Det begyndte at gå bedre, og jeg kom i praktik i en genbrugsbutik i Nørresundby. Det var et drømmejob for mig. Det var perfekt, siger Pascal. Hans kulturinteresse stråler igennem. Her fik han glæde af udvalget af bøger, film og musik i butikken.

Pascal er en venlig verdensmand: Mange sprog, stor fortælleglæde, ordentlig og kultiveret. En mand der ikke går af vejen for en opgave – for et job er et job.

NAVN Pascal

ALDER 55 ÅR

STYRKER Organiseret, venlig og nysgerrig. Han taler desuden en del sprog.

DRØMMEJOB Ethvert job, hvor der er et godt arbejdsmiljø er Pascals ønske, men drømmejobbet ville være indenfor kulturen, som for eksempel et bibliotek.

FRITIDSINTERESSER Film, Bøger og musik. Pascal har en fortid på et af de fineste forlag i Frankrig, Gallimard, hvor han skulle sælge forlagets bøger til butikkerne.

www.job-fokus.dk
Teamleder Pia Royberg Tlf. 30312299
Mail: pr@job-fokus.dk