Nu kan danskerne vælge, hvem der skal i finalen ved Dansk Melodi Grand Prix 2020!

Pressemeddelelse

Dansk Melodi Grand Prix er en begivenhed, der samler danskerne, og denne gang bliver de inddraget i højere grad end tidligere. De får nemlig indflydelse på hvilke sange, der ender med at komme i finalen d. 7. marts i Royal Arena i København.

Hvert år samler Dansk Melodi Grand Prix danskerne om musikken – på tværs af alder og geografi – for i fællesskab at finde den sang, vi sender videre ud til resten af Europa. Det er ved Dansk Melodi Grand Prix at ’Vores sang’ fødes. Og nu får danskerne langt større indflydelse end tidligere.

Danskerne vælger tre finalister
Lige nu dyster ni artister om tre pladser i finalen ved Dansk Melodi Grand Prix 2020.

De er blevet udvalgt i DR’s P4-distrikter af en musikfaglig jury. Herefter er landet blevet delt op i tre landsdele – NORD, SYD og ØST – med tre sange i hver, og alt efter hvor du bor, vil du kunne stemme på én ud af de tre sange i din landsdel. De tre sange der får flest stemmer i hver landsdel, går direkte til finaleshowet. Når afstemningen er overstået, vil distriktsjuryen uddele et finale-Wild Card til to af de sange, der ikke blev stemt videre. Se mere på dr.dk/grandprix.

De ni artister

MieLou – ’We Could Be So Beautiful’

Sander Sanchez – ’Screens’

Emil – ’Ville ønske jeg havde kendt dig’

Kenny Duerlund – ’Forget it All’

Jamie Talbot – ’Bye Bye Heaven’

Nick Jones – ’2 AM’

SamSara – ’For You’

Søren Okholm – ’Impossible Dreamers’

Ben + Tan – ’Yes’

Læs meget mere om artisterne nedenfor og lyt til alle ni sange, der kæmper om en plads i finalen, lige nu på dr.dk/grandprix. Det er også på dr.dk/grandprix, at du også kan stemme på din favorit. De 9 sange kan streames fra i dag via alle musiktjenester.

De ti finalister
De fem sange der klarer sig videre tilslutter sig fem – endnu ikke offentliggjorte – numre, der er blevet udvalgt på forhånd af en kompetent fagjury og samlet vil årets 10 artister byde på både nye talenter og etablerede kunstnere, som sammen med værterne Hella Joof og Rasmus Bjerg og The Antonelli Orchestra vil samle Danmark om at finde ’Vores sang’ lørdag den 7. marts i Royal Arena.

Ledende chefredaktør for Dansk Melodi Grand Prix Gustav Lützhøft udtaler:

”Dansk Melodi Grand Prix er en kæmpe folkefest, og danskerne har altid været en stor del af arrangementet. Ved i år at invitere danskerne ind allerede i indløbet til showet, sikrer vi, at vi kommer ud i hele landet og er med til at give danskerne et bedre indblik i musikken, kunstnerne og påbegynde en samtale om musik og smag allerede før vi samles foran fjernsynet. Samtidig er det vores håb, at det nye setup vil medvirke til, at sangene i Dansk Melodi Grand Prix 2020 bliver endnu mere varierede end tidligere, så flere kan se deres musikinteresse afspejlet i showet, når vi sammen skal finde frem til den sang, der kan repræsentere, hvad vi i Danmark besidder af kulturelt budskab og musikalsk særegenhed.”

Billetter til Dansk Melodi Grand Prix 2020 i Royal Arena d. 7. marts kan købes på www.drbillet.dk.

 

Sangene der kan stemmes på:

Distrikt Nord:

’We Could Be So Beautiful’

Solist: MieLou – 24 år fra Valby og bor på Østerbro

Tekst og musik: Thomas Reil, Jeppe Reil, Bruce R. F. Smith, Eric Lumiere

Mie Louise Nielsen har spillet klaver siden hun begyndte i skole og er autodidakt sanger. Hun valgte musiklinjen på Københavns åbne Gymnasium og senere havde hun fokus på musik, dans og sangskrivning på Idrætshøjskolen i Aarhus. Elsker ABBA og da hun var lille fungerede den svenske kvartet hver aften som godnatmusik. I 2019 udgav hun sin første single, ’Not lying’.

”Jeg er et meget følsomt menneske og bruger musikken til at bearbejde alt det jeg oplever. ’We Could Be So Beautiful’ er en kærlighedssang, der handler om at stole på hinanden, og at din partner altid er der for dig i gode og hårde tider. En ballade med masser af strygere der begynder stille og sårbart, bygger sig stille op og får fuld gas til slut. Jeg glæder mig meget til at høre hvad hele Danmark synes om den!”

’Screens’

Solist: Sander Sanchez – 23 år fra Skanderborg og bor på Østerbro

Tekst og musik: Jonas Thander, Liam Craig og Christopher Wortley

Sander har sunget og optrådt hele livet og ser ikke sig selv lave andet. Han har gået på Sankt Annæ Gymnasium, spiller både klaver og guitar, har medvirket i musicals, sunget for i et funkinspireret Big Band, optrådt flere gange til Aarhus festuge og performet et utal af gange i LGBTQ+-miljøet. Han er inspireret af de helt store divaer og elsker god lyrik præsenteret af en stærk vokal. I øjeblikket studerer Sander musikvidenskab på Københavns Universitet.

”Musik for mig er et frirum, hvor man stærkt og smukt kan udtrykke alle de følelser man ligger inde med, og udtryk af følelser man ligger inde med og ’Screens’ handler om den tendens vi alle har til at leve i vores egen lille boble med en skærm foran os. Vi isolerer os fra omverdenen, og med sangen vil jeg gerne sige: spræng boblen og se hinanden i øjnene. Lev ikke gennem skærmen.”

’Ville ønske jeg havde kendt dig’

Solist: Emil – 19 og fra Uvelse

Tekst og musik: Esben Svane, Emil Vestergaard Klausen, Gavyn Matthew Bailey og Tim Schou

Emil Vestergaard Klausen begyndte at spille musik pga. sin far og har skrevet sange lige så længe han kan huske. Han tog musiklinjen på efterskolen, spillede musik i gymnasiet, har været på flere sangskrivercamps og meldte sig i 2013 til børnenes MGP, hvor han blev tildelt coachen Esben Svane, som han nu har lavet sangen til DMGP 2020 sammen med. 

Sangen handler om min farfar, som jeg aldrig har mødt, men har fået masser af historier om – især når vi har besøgt deres sommerhus i Thy, hvor vi også indspillede sangen. Det er dejligt, at deltage med meget personlig sang, og jeg er stolt af, at den er på dansk. 

Distrikt Syd:

‘Forget It All’

Solist: Kenny Duerlund – 28 år og fra Odense

Tekst og musik: Henrik Tala, Mila Falls, Patrick Jean og Kenny Elnergaard Duerlund

Kenny fik smag for musikken, da han gik på efterskole, og medvirkede i en musical. Begyndte herefter at spille guitar og klaver og har knoklet for at lære det, da han ikke havde et medfødt talent. Udover musik har han en kæmpe passion for skuespil og har medvirket i mange musicals – bl.a. i en af de to hovedroller i ’Evita’ sammen med Anette Heick. 

Vi har alle sammen noget i rygsækken som vi har slået os på. Noget der hæmmer og begrænser os. Nogle gange møder man et menneske der får en til at glemme alt og nulstille det hele, hvilket kan være meget sundt. Derfor er ’Forget It All’ en sang alle kan relatere til, og så er det en organisk og moderne popsang, der stiger i intensitet fra start til slut med masser af popelementer, som jeg synes fungerer virkelig godt.

’Bye Bye Heaven’

Solist: Jamie Talbot – 31 år og fra Aalborg

Tekst og musik: Tom Oehler, Hampus Eurenius og Aron Blom

Jamie kommer fra en musikalsk familie, og hans far har spillet i coverbands i hele verden. Spillede trommer fra han var syv, begyndte at synge i 10. klasse og den har stået på guitar og sang fra gymnasietiden og frem, hvor han både har sunget solo og i flere bands. I 2018 blev Jamie nummer to i X-Factor. Siden da har han udgivet to numre og han arbejder i øjeblikket på en soloplade. 

”’Bye Bye Heaven’ er en meget ligetil popsang, der fungerer supergodt til radio. Den handler om kærlighed og om hvordan man nogle gange har livet planlagt, men må overgive sig til fristelsen, fordi man ikke kan lade være.”

’2 AM’

Solist: Nick Jones – 27 år og fra København

Tekst og musik: Jon Hällgren, Lukas Hällgren, Hampus Eurenius og George Keller

Har altid vidst, at musik skulle være hans levevej. Nick taler fire sprog og har lavet teater og spillet i bands i Frankrig, da han boede i Lyon. Siden studerede han musik i Brighton i England, hvor han efterfølgende spillede på gaden for at tjene til dagen og vejen. Da Nick rejste tilbage til Danmark deltog han i LIVE på DR og kom med i finalen. Det åbnede en masse døre, og han har nu sit eget musikstudie og arbejder på et album, der skal udkomme i 2020.

”Vi har alle prøvet at ligge om natten og tænke på, at den vi er vilde med er sammen med en anden. Dén form for ulykkelig kærlighed har vi lavet en tempofyldt og moderne popsang om. Og så er det en form for genrehybrid, der begynder som countrypop og udvikler sig til reggaeton.” 

Distrikt Øst

’For You’

Solist: SamSara – 21 år og fra Roskilde

Tekst og musik: Lars ’Chief 1’ Pedersen, Remee, Kwamie Liv og Sara Amalie Gerup

Sara Amalie Gerup blev født ind i en familie af musik, og kunne efter eget udsagn synge før hun kunne tale. Hun begyndte at spille violin som seksårig og øjeblikket er hendes kærlighed på den femstrengede af slagsen. Hun spiller ligeledes klaver og percussion og på hendes kreative efterskole gik hun på musiklinjen. Har siden deltaget i en sangskrivercamp for fremtidens hitmagere og er en del af bandet ’Fri lykke’. 

”Vi har lavet en god popsang med en form for houseoverbygning, og selvom det ikke er en udtalt klimaaktivistisk sang, handler den om at kæmpe for det man holder af, og vi kæmper for hinanden, når vi kæmper for jorden.”

’Impossible Dreamers’

Solist: Søren Okholm – 41 år og fra Odense

Tekst og musik: Tobias Stigaard Stenkjær, Peter Jantzen, Nanna Supriya Wedel og Søren Fynbo Okholm

Søren Okholm er diplomuddannet rytmisk sanger fra musikkonservatoriet i Odense. Har altid spillet musik og var med i mange musicals i ungdomstiden. Siden har han levet af at være sanger, musiker og musiklærer, hvor han som sidstnævnte var musikalsk leder på en lang række musicals. Sang kor for ’Lighthouse X’ ved Eurovision i Stockholm i 2016, hvilket var en kæmpe oplevelse og hvor han fik stor respekt for showet.

Sangen handler om at turde drømme og håbe selvom det ser svært ud, og at man også skal huske at hjælpe andre med deres drømme. Det er en guitarbaseret popsang der trækker tråde til både det elektroniske og folk-genren. Og så er det en krævende sang med masser af tekst, der ofte skifter register.

’Yes’

Solister: Ben + Tan

Benjamin Tsimalona Rosenbohm – 17 år og fra Hellerup & Tanne Amanda Balcells – 22 år og fra Frederiksberg

Tekst og musik: Emil Adler Lei, Jimmy Jansson og Linnea Deb

Benjamin har haft en barndom fyldt med musik, der udviklede sig til en stor passion, men det var filmen ’School of Rock’ inspirerede ham til at spille guitar. Han elsker at performe – både som vokalist og som musiker. 

For Tanne har det altid været en selvfølge at synge siden hun sang første gang offentligt i 6. klasse, og det gik det op for hende, at man kunne glæde andre ved at optræde for dem. 

Både Benjamin og Tanne deltog i X-Factor 2019. Tanne som en del af Oh Lands sammensatte pigeband ’Echo’, der nåede semifinalen, og Benjamin blev nr. 2. 

Selvom de tidligere har kæmpet mod hinanden glæder de sig begge til at kæmpe sammen om at komme med i DMGP 2020.

’Yes’ er en folk-pop sang, der giver en dejlig følelse af at løbe ned af en bakke med 100 km/t og skrige med en guitar i baggrunden. Den handler om at man skal være åben overfor kærligheden, og ikke afvise den fordi det ikke lige passer ind i livsplanerne, og at det måske kommer til at gøre ondt. For det kan man også lære noget af.

Fakta om udvælgelsen

  • 10 sange deltager i TV-showet Dansk Melodi Grand Prix 2020.
  • 5 sange udvælges af en central fagjury, og går direkte til TV-showet.
  • 3 sange stemmes videre til TV-showet af danskerne ud fra en pulje på 9 sange som en distriktsjury har udvalgt.
  • 2 yderligere sange vælges af distriktsjuryen blandt de resterende 6 sange.

    ​Læs meget mere på dr.dk/grandprix