Monika – Vil hjælpe andre

Tema JobStafetten

Monika har i sit tidligere arbejdsliv erfaret sig store kompetencer indenfor it og kundeservice. En stress-sygemelding satte desværre en brat stopper for det. Nu er Monika langsomt ved at vende tilbage til en ny hverdag hvor hun med sit positive sind igen kan gøre en forskel

En svag accent afslører, at Monika kommer fra Sverige.

– Jeg boede i Sønderborg fra 2002 til 2008. Herefter flyttede jeg tilbage til Sverige, hvor jeg fik arbejde i en dansk support- funktion, fordi de søgte dansktalende medarbejdere. Jeg mødte en mand fra Nordjylland og flyttede med ham til Aalborg i 2011.

Monika havde tidligere trivedes godt i Danmark, så beslutningen om at flytte tilbage kom let. Efter nogle gode år tilbage i Danmark, fik Monika det desværre langsomt dårligere.

– På grund af personlige ting i mit liv, så gik jeg ned med stress omkring 2016, og jeg kunne ikke længere arbejde på fuld tid. Det har udfordret mig i et stykke tid, men nu føler jeg, jeg er kommet ovenpå igen, fortæller Monika.

Med hjerte for andre

Monika har arbejdet i forskellige brancher, bl.a. fik hun i 90’erne arbejde hos Telia i Stockholm, hvor hun arbejdede med deres EDB-system. Hun har også været omkring callcentre, som supporter samt som teamleader for dansk support i Sverige.

Monika har et vindende væsen og et stort hjerte, så det var derfor også meget naturligt for hende, at arbejde som handicaphjælper i en periode og valgte også at uddanne sig til pædagog samt massør. Det er med lysten til at gøre en positiv forskel for andre, der driver Monika.

Smed telefonen ud

Monikas håndtering af sin stress-sygemelding tyder på en handlekraftig kvinde.

– Jeg smed min telefon helt ud, slukkede for mit fjernsyn og brugte ikke min computer, udover at jeg begyndte at skrive på en bog. Det begyndte som en dagbog og blev efterhånden til en bog om mig selv og min historie. Jeg begyndte også at tegne, hvilket jeg ikke vidste, jeg kunne. Med tiden kom der mere ro på og stressen slap sit tag i mig. Jeg havde ikke nogen kæreste, og jeg havde heller ikke min telefon, der kunne stjæle mit fokus. Derfor var der heller ikke nogen beskeder, opkald eller sociale medier jeg skulle forholde mig til.

Telefonen er dog vendt tilbage til Monikas liv, for, som hun siger ”jeg har brug for den nu, så jeg kan blive kontaktet af en potentiel arbejdsgiver.”

Monika har efterfølgende været i praktik og i mindre arbejdsforløb gennem jobcenteret, men håber, at ’Små jobs med mening’ kan være det endelige startskud til at vende tilbage til et arbejdsliv med 37 timer på sigt.

NAVN Monika

ALDER 43 år

STYRKER Monika har det bedst i et job, hvor hun kan hjælpe. Hun er god til sprog og er erfa- ren indenfor kundeservice og IT.

CIVILSTATUS Bor alene i et bofælleskab og har en 14-årig datter, som bor hos sin far i Norge.

DRØMMEJOB Et job, hvor hun kan bruge sine kompetencer inden for servicebranchen samt sine sprogkundskaber. Et job, hvor hun kan være med til at gøre en positiv forskel for andre.

FRITIDSINTERESSER Skriver og tegner. Monika har skrevet en bog om sin historie, mens hun har været sygemeldt med stress. Hun sendte manuskriptet til et forlag sidste år og har fået flere positive tilbagemeldinger.

www.job-fokus.dk
Teamleder Pia Royberg Tlf. 30312299
Mail: pr@job-fokus.dk