Monika – Fra 0 til 2 jobs på en uge

Tema JobStafetten

JOBSTAFETTEN & KANDIDATEN

Gennem året bringer vi portrætter af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Fælles for dem er, at de drømmer om at tjene deres egen løn og give JobStafetten videre til en ny håbefuld kandidat. Siden sidst har vores kandidat Monika fået job hos Jysk Pension. Stafetten går nu videre til Pascal.

Siden vi bragte Monikas kandidatportræt i JobStafetten, har hun landet to jobs. Storsmilende står hun foran Jysk Pension, klar til at vise sin ene nye arbejdsplads frem. Her er hun blæksprutte, når hun ikke passer job nummer to i AaK Bygninger.

Knapt er vi trådt indenfor i receptionen, før Monika er igang med at svinge støvsugeren. Hendes livlige øjne har stillet skarpt på nogle krummer på gulvet. Hun er hurtigt faldet til på kontoret.

– Monika er sød, har let til smil, og har humor, hvilket er ret vigtigt herude, fortæller Louise, der er administrationschef hos Jysk Pension.

– Vi har mange kunder, der kommer ind og ud af huset, og hun er god til at se; ’Ej, vi skal have ryddet lidt op der’. Hun sørger for, at det hele står skarpt, når hun er her, siger Louise.

Nemt samarbejde

Hos Jysk Pension er de overraskede over, hvor nemt det er at ansætte en kandidat få timer om ugen via JobFOKUS.

– Det har været meget, meget let. Rekrutteringskonsulenten fra JobFOKUS var herude til en snak, og efter det fik vi en kontrakt, som var nem og overskuelig. Den skrev jeg under, og så startede Monika. Når måneden er omme, kommer Monika med en seddel med hendes timer, som jeg underskriver. Så får jeg en faktura for de timer. Det er meget nemt og lige til, fortæller Louise.

Monika arbejder hos Jysk Pension to dage om ugen og derudover hos Aak Bygninger, hvor hun hjælper til, at medarbejderne får tid til at koncentrere sig om deres kerneopgaver. Herfra får hun også lovord med på vejen.

– Hun gør en KÆMPE forskel for os i hverdagen. Vi får løst opgaver, som vi før enten ikke fik løst, eller som udløste en vis frustration i en travl hverdag. Som en ekstra bonus har Monika jo bare et meget vindende væsen – hun er altid imødekommende, sød og smilende. Det føles, som om hun altid har været hos os, fortæller Majbritt Thorst, der er sekretariatsleder hos AaK Bygninger.

Et skridt på vejen

Tilbage ved Jysk Pension møder jeg Brian. Han er partner og pensionschef hos Jysk Pension og fortæller, at han til et arrangement blev bekendt med konceptet ’Små job med mening, hvor JobFOKUS matcher kandidater med virksomheder;

– Jeg fik en invitation til netværksmiddagen ”Måltid med mening”, som blev afholdt i KaffeFair. Her var der et indlæg om konceptet ’Små Job med Mening’. Der sad vi og gassede hinanden over et glas rødvin og sagde, at der bør være plads i alle større virksomheder til at tage ansvar for at få folk igang på arbejdsmarkedet. Vi har jo alle sammen projekter, som man først får lavet, når der er to søndage i en uge. Der er det en stor hjælp at have et ekstra sæt hænder til nogle opgaver, som ikke er sat i skema, fortæller Brian.

Brian fortæller afslutningsvist, at de hurtigt er blevet så glade for Monikas arbejdsindsats, at de ville have svært ved at undvære hende.

– Vi står med et problem, hvis hun ikke er der. Man bliver jo hurtig afhængig af folk, siger han med et smil.