Katia – Drømmer om mere

Tema JobStafetten

JOBSTAFETTEN & KANDIDATEN

Gennem året bringer vi portrætter af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Fælles for dem er, at de drømmer om at tjene deres egen løn og give jobstafetten videre til en ny håbefuld kandidat. Katia fået job på Semler Biler. Stafetten går nu videre til Monika.

På en af årets sidste sommerdage besøger vi Katia på hendes nye arbejdsplads. Hun stikker hovedet ud af vinduet og modtager os med et smil, mens hun lukker os ind i køkkenet hos Semler bilers skadecenter på Indkildevej i Aalborg, hvor hun er ved at gøre klar til dagens frokost

– Det er min verden, griner Katia og slår ud med hænderne. Lige nu er køkkenet hendes, hvor hun sætter maden frem i ro og mag, inden lokalet fyldes op af de sultne medarbejdere fra pladeværkstedet og kontoret hos Semler.

Her møder hun hver dag lige inden frokost, hvor hun, udover at sætte maden frem, holder køkkenet rent og pænt, tømmer opvasker, og hvad der ellers kunne være af småopgaver.

Skadecenteret er en del af Semler Biler, der blandt andet sæl- ger Audi, Volkswagen og Skoda i deres afdeling på Ny Kærvej. Skadecenteret ligger for sig selv på Indkildevej, fordi de har brug for mere plads til det store pladeværksted, hvor de servicerer kunderne, der har købt bil hos dem.

Ingen tvivl

Jan Linderoth er Skadecenterchef hos Semler, og fortæller, at der ikke var nogen tvivl, da de skulle tage en beslutning om at være med i projektet med ’Små Jobs med mening’.

– Det ville vi gerne støtte op om, fortæller han.

Han fortæller, at Katia er blevet en skattet medarbejder, som gør en forskel i det daglige.

– Hun klarer det supergodt og smedene er glade for, at der bliver taget sig af dem, når de får deres mad, griner Jan.

Han fortæller, at de har været så glade for at være en del af ’Små jobs med mening’, at der slet ikke er nogen tvivl om, at deville gøre det igen, hvis muligheden bød sig.

Katias humør har hjulpet til, at hun er blevet taget godt imod på arbejdspladsen.

– Det er svært at være i dårligt humør, når Katia er så glad og positiv – smil smitter – fortæller Jan med et smil.

Et skridt på vejen

Jobbet hos Semler har gjort en positiv forskel i Katias hverdag. – Jeg snakker med nogle andre mennesker, og kommer ud i stedet for bare at sidde derhjemme, fortæller hun.

Katia har endda forhørt sig hos Jan om mulighederne for at komme med til firmaets julefrokost.

Der er ingen tvivl om, at der sidder et kvikt hoved på Katias skuldre. Hun er glad for at være kommet i arbejde, og det har fået hende til at drømme om endnu mere. Helst vil hun have et job, hvor hun kan bruge sit gode hoved lidt mere, så ryggen kan få en pause. Hendes drømmejob er med børn og unge, der bøvler med livet.

Hun kan godt være ærgerlig over, at ufaglærte jobs hovedsagligt betyder hårdt fysisk arbejde. Det gælder specielt en dag som den, hvor vi møder hende, hvor hendes dårlige ryg driller ekstra meget. Det forhindrer hende dog ikke i at gøre et godt stykke arbejde, så de dygtige smede kan gå glade til frokost.