Jernlady med stål i blikket og øjnene på bolden

Reklame | HVIID & LARSEN

Annonce

Portræt af Anna Larsen, direktør og ejer af Hviid & Larsen samt næstformand i AaB Kvinde Elitefodbold. En kvinde, som ikke er bange for at gå forrest og stå på mål for det, hun kæmper for.

Vi sidder i bløde stole på Anna Larsens kontor i Black Box. Anna og hendes team har i virksomheden Hviid & Larsen specialiseret sig i HR-services og rekruttering af ledere, mellemledere og funktionærer, og i år kan de fejre 10-års jubilæum. Efter 21 år hos Randstad havde Anna en solid erfaring med salg, strategi og ledelse, men hun mærkede et brændende ønske om rive sig løs fra de etablerede rammer og selv definere, hvordan hun bedst muligt kunne få medarbejdere og virksomheder til at lykkes sammen – på hendes måde. Siden den beslutning blev taget, har der været fart på. Hun fortæller grinede, at hun og hendes mand netop er hjemvendt efter ”ferie” på Kos, men på trods af muligheden for at stemple helt ud og overgive sig til ouzo, oliven og krimiromaner havde Anna medbragte hele tre laptops.

– Jeg har aldrig været i nærheden af at få stress, jeg elsker bare, at der sker noget.

Bevægelsesfrihed og mening

Der har egentlig altid været fart på Anna. Siden hun var ung, har hun IKKE kunne sidde stille og trivedes bedst med at være i evig bevægelse. Som ung spillede Anna fodbold på højt plan, og havde meget svært ved at se meningen med skolen, og særligt med farens idé om, at hun skulle sidde på sin flade og blive kontorassistent.

– Han mente vel nok, at der kunne komme lidt skik på mig, siger hun med et grin.

Anna fuldførte sin kontoruddannelse, men herefter skulle hun bestemt ikke sidde stille mere.

– Jeg har altid haft svært ved at holde fokus på det, der ikke giver mening for mig.

Hun blev i stedet ansat hos Randstad, hvor hun arbejdede med salg og var i sit es. Hun arbejdede sig i støt tempo op ad karrierestigen med stor ydmyghed om at lære fra alle de dygtige mennesker, der omgav hende. Når hun har fundet det relevant, har hun videreuddannet sig undervejs. Det er blandt andet blevet til en merkonom, en mini MBA og en bestyrelsesuddannelse.

Fodbold i hjertet og iværksætteri i blodet

Iværksætteriet løber i blodet. Både Annas far og onkel var begge iværksættere. Med sorg i stemmen meddeler hun, at hendes onkel netop er gået bort.

– Ham så jeg meget op til, han har startet store virksomheder op fra bunden og drevet dem vidt.

Anna spiller stadig lidt old girls fodbold, men fokus er flyttet fra banen til bestyrelsesarbejdet.

Hendes hjertebarn er kvindeelitefodbold. Siden 2011 har Anna været formand og siden 2020 næstformand i bestyrelsen for AaB Kvinde Elitefodbold. Her er hun særligt stolt af, at har hun gennem sit bestyrelsesarbejde har været med til at sikre faste lønninger til elitekvinderne, således at det ikke kun er velstillede piger, der kan spille professionel fodbold. Og resultaterne taler for sig selv, for før Anna kom til AaB havde klubben 32 kvindelige elitespillere – nu er der over 150. Hun har været forkæmper for, at alle skal løfte i flok. Her nævner hun, at det nu er obligatorisk at alle forældre til de unge spillere skal hjælpe med frivilligt arbejde i klubben.

– Man kan ikke bare betale sig fra det, man må møde op!

Anna håber på sigt, at hun med de mange bestyrelsesposter og netværksgrupper fortsat kan præge og forbedre arbejdsforhold på tværs af arbejdspladser og fodboldbaner – og hun har stadig fuld fart på.

Hviid & Larsen ApS

Black Box Business Building
Porsvej 2, lok. 222
9000 Aalborg

Tlf. +45 5050 4515
info@hviidoglarsen.dk

hviidoglarsen.dk