Opskrift på hjemmelavede falafler i hot wok

Opskrift og foto Anders Lang

Antal personer: 4-6 personer 

Ingredienser:

  • 400 g kikærter, tørrede
  • 1 stor dusk bredbladet persille,
  • 4 fed hvidløg,
  • 2-3 løg
  • 1,5 spsk stødt koriander
  • 1,5 spsk spidskommen,
  • 1 tsk chili pulver
  • 1 spsk salt
  • 4 æg
  • 3 spsk rasp
  • 1 liter fritureolie til stegning

Fremgangsmåde:

Skyl kikærterne grundigt i koldt vand, inden du sætter dem i blød i en stor skål med masser af koldt vand. Kikærterne skal gerne stå i blød i et døgn, dog minimum 12 timer. Skålen skal være ret stor, da kikærterne bliver næsten 3 gange så store, når de har ligget i blød.

Når kikærterne er blødt op, skylles de en sidste gang i kold vand. Kom alle ingredienserne i foodprocessoren og blend dem til en ensartet masse.

Form falaflerne med en spiseske eller et falafeljern. Et falafeljern kan købes hos en velassorteret etnisk grønthandler til 20-30 kr.

En god ide er at gå udenfor, når man skal friturestege. Det kan eksempelvis gøres på en Hot Wok eller lignende.

Varm 1 liter i wokgryden og steg falaflerne ved 160-180 grader i ca 2-3 minutter. Lav 6-8 stykker af gangen.

Serveres i pitabrød eller arabiske fladbrød, med salat, tomat, agurk, grønne oliven, feta og hjemmelavet purløg-persilledressing.