Middelhavet rykker til Gravensgade

REKLAME I GRAV7BISTRO

Annonce – 

Hjertet af Aalborg byder på mange stemningsfyldte steder, og her er Gravensgade ingen undtagelse. Gaden byder på små, hyggelige butikker og ikke mindst autentiske madoplevelser. I nr. 7 ligger Grav7Bistro. Her bliver man budt velkommen i de gamle lokaler med en omfavnende og afslappende indretning. Det første man ser, når man træder ind ad døren, er det sydlandskinspirerede køkken. Her kan man følge med, når det hjemmelavede pasta bliver rullet med rekordfart eller når den ældgamle surdej forvandles til sprøde og saftige pizzaer. En fryd for øjet, for sindet og for smagsløgene

I Gravensgade 7 har lokalerne ligget øde hen i lang tid, men fra midten af juli var det altså en saga blot. Ibrahim Achour og hans kompagnon Maria, som begge er passionerede kokke, har nemlig set lyset i Nordens Paris, og de satser på at give nordjyderne helt nye gastronomiske oplevelser i afslappede og lune rammer til social dining, surdejspizza og meget mere. Restauranten emmer af en uformel stemning, hvor gryderne bliver sat direkte på bordet og du altid, hvis du har lyst, må medbringe din egen yndlingsvin.

– Konceptet er, at alle skal føle sig velkomne med et prisniveau, hvor alle kan være med. Og selvom det efterhånden er en sjældenhed, kan der samtidigt med et middel prisniveau også forventes fantastisk mad og hjertevarm service, fortæller Ibrahim Achour.

Et besøg hos Grav7Bistro skal føles som at komme hjem efter en lang arbejdsdag. Og med de rolige, afdæmpede farver, kobbergryder og den kommende åbne pejs, kan nordjyderne se frem til at koble helt af med højt til loftet og plads til alle.

Fransk og italiensk med et dansk twist

Menuen hos Grav7Bistro er sammensat med afsæt i det franske og italienske køkken, mens det primært er danske råvarer, som bliver brugt. Melet i pastaen bliver hentet fra Fyn, kødet er altid økologisk og surdejen er kredset om siden februar. På den måde mødes det franske og italienske køkken med de danske råvarer og forvandler velkendte retter til helt nye mad- og smagsoplevelser. Ibrahim og Maria vil nemlig vise nordjyderne retter, som alle kender, men som ingen på samme tid har smagt. De vil bruge de danske, årstidsbestemte råvarer på helt nye måder, samtidigt med, at de vil bevare respekten for de franske og italienske traditioner.

Mad danner fællesskaber

Til menuen og konceptet hos Grav7Bistro har Ibrahim trukket på både personlige og professionelle erfaringer. Han har nemlig en lang kokkekarriere bag sig, hvor han stort set har arbejdet på samt flere anerkendte danske restauranter – lige fra Noma til Nimb. Men i tidens løb har han også fundet tid til at gøre karriere i udlandet. Her er der tale om Michelin-restauranter i London og New York samt i køkkener i Italien og Frankrig.

– Vigtigst af alt har jeg også erfaringer med fra min bedstemors køkken, hvor hele min opfattelse af social dining kommer fra. Her blev gryder og pander sat på bordet til et overdådigt måltid, som ingen gik sultne fra. Der blev i høj grad kredset om maden, men i lige så høj grad om dét sociale nærvær, man finder, når man mødes med venner og familie om et dejligt måltid, fortæller Ibrahim.

Kærligheden til mad overvandt dårlige vaner

Ibrahim er vokset op hos sine bedsteforældre i Skive. Som ung flyttede han til Odense. Her bød hverdagen på dårlige fællesskaber og usunde interesser. Ibrahim fortæller, hvordan det var umanerligt svært at komme ud af miljøets stærke greb, fordi det var dér, hvor alle ungdommens venskaber havde dannet grobund. Heldigvis dukkede der en livsændrende mulighed op.

Ibrahim fortæller, hvordan han altid har haft lyst til arbejde.

-Da jeg gik i skole, var jeg ude med aviser hver dag, inden timerne startede klokken 8. Efter skole susede jeg ned på den lokale restaurant, hvor jeg startede som opvasker, og siden arbejdede mig op til at hjælpe i køkkenet.

Her vaktes interessen for madlavningen, samtidigt med at bedstemorens madlavning hjemme i køkkenet også altid havde fascineret ham. Ibrahim afsluttede folkeskolen og opsøgte TAMU, som dengang havde flere uddannelsestilbud til socialt udsatte unge. Her blev han tilmeldt kokkeuddannelsen, og følte for første gang, at han var endt på rette hylde.

En tilfældig, men skelsættende tur til hovedstaden

Imens livet var ved at komme på rette spor og Ibrahim knoklede på kokkeskolens grundforløb, var han lige kommet ind med fire-toget og skulle besøge København i et andet ærinde. Men da han kom gående på Kongens Nytorv og d’Angleterres majestætiske bygning tronede sig op foran ham, fik han en pludselig indskydelse. Det måtte være dagen, hvor lykken smilede til ham, så han tog mod til sig og forhørte sig i det anerkendte køkken om en læreplads. Et kvarter senere var aftalen på plads.

Tid til at slå sig ned

Selvom Ibrahim har brugt hele sit voksne liv på at rejse rundt og arbejde i mange forskellige køkkener, fortæller han nu, at det er tid til at slå sig ned. Han glæder sig til at fordybe sig i én restaurant, og at han nu, som ejer, selv kan bestemme, hvordan menuen skal se ud og hvordan arbejdsdagen skal forløbe. Ibrahim har planer om hele tiden at ændre menuen i takt med at årstiderne ændrer sig. I den forbindelse lover han aalborgenserne en spændende og varieret menu i skyhøj kvalitet og med det sociale måltid i højsæde.