Kunsten deler gratis krea-kits ud i Nordjylland

Tekst Pressemeddelse (Kunsten) | Foto Presse

Så er der endnu engang mulighed for, at få fat i de populære krea-poser, når Kunsten deler over 2.000 poser med kreative materialer ud til børn og kreative sjæle i store dele af Nordjylland i vinterferien.

Mange børn trænger til at komme væk fra skærmen og bruge alle sanserne og fantasien. Ikke mindst i vinterferien.

Derfor har Kunsten Kreativitarium skruet ekstra op for uddelingen af de såkaldte krea-kits, en lille pose med materialer til en sjov opgave, der tager udgangspunkt i forskellige kendte værker fra samlingen. I løbet af vinterferien vil der være mulighed for at hente krea-kits i Hals, Aalbæk, Sæby, Vodskov, Skagen, Lønstrup, Aalborg C, Aalborg Ø – og naturligvis foran Kunstens hovedindgang. Uddelingen i vinterferien er støttet af Aalborg Kommunes Sundheds- og Kulturforvaltning.

Idéen med at give gratis materialer og opgaver til børn opstod, da museets sædvanlige aktiviteter for børn var lukket ned, og alle børn modtog hjemmeundervisning.

– Vi har under begge nedlukninger haft forskellige online-formidlingstilbud til børn, men vi ønskede at supplere med et tilbud, der kan laves uden brug skærm. Med vores krea-kits får en hel masse børn mulighed for at bruge fantasien og alle sanserne sammen med familien, siger Clara Dale, kunstformidler i Kunsten Kreativitarium og idékvinde bag initiativet, i en pressemeddelelse.

Stor succes

Kunsten har under nedlukningen fast stillet krea-kits frem til fri afhentning foran Kunstens hovedindgang lørdag formiddag, og det er blevet til uddeling af over 4.000 kits siden 21. december. Det har været en stor succes, og folk kom langvejs fra for at hente poserne med materialer.

Indhold og opgaver har varieret, men fælles for krea-kitsene er, at materialerne er noget, man også kan finde derhjemme eller i et almindeligt supermarked. Dertil tager den kreative opgave altid udgangspunkt i et værk fra samlingen eller en udstilling på Kunsten. Der har blandt andet været et kit, der tog værket ”Primavera” af Harald Slott-Møller under behandling. Konkret var der en citron i posen, som man ved hjælp af bagepulver kunne lave til en lille vulkan. Eller børnene kunne male deres egen version af værket med citronsaft.

Med krea-kitsene vil vi gerne bringe vores måde at formidle ud til familierne ude i coronaboblerne. Det handler om at have det sjovt med kunst, om også at bruge den taktile sans – altså at få lov til at mærke materialerne – og så handler det om at være sammen om kreativitet, siger Peter Juul, leder af Kunsten Kreativitarium.

Han og de øvrige medarbejdere på Kreativitarium ser frem til, at Kunsten igen kan åbne for en masse børn.

Her kan du hente krea-kits (så længe lager haves):

Lørdag 20. februar kl. 9.00: Kunstens hovedindgang og ved Trekanten i Aalborg Ø

Torsdag 25. februar kl. 9.00: Kunstens hovedindgang, Salling Bageren, By Anjiden i Vodskov, Hos Pia i Hals, Retfærdigheden i Sæby, Koppelborg i Skagen, Keramoda i Lønstrup og Alabu Boligforening i Aalborg Ø.

Krea-kits skal hentes udenfor de pågældende steder, og de er pakket af Kunsten efter alle corona-regler.

Opgaver og materialebeskrivelser findes også på kunsten.dk/kreakits