Chokoladekage

Madglæde | Aalborg Chokoladen

Er der noget hyggeligere end duften af chokolade i næseborene – og især når mørket udenfor sænker sig og stearinlysene bliver tændt i de små hjem? John Aslak fra Aalborg Chokoladen giver her sit bud på en lækker chokoladekage, du kan forkæle hele familien med. Velbekomme

Opskriften svarer til 10-12 personer

Ingredienser:

100 g chokolade
125 g smør
5 æg
250 g sukker (3 dl)
100 g hvedemel (1 1⁄2 dl)
50 g kakao (1 dl)
1 tsk bagepulver
Flormelis til pynt og evt. sæsones bær

Fremgangsmåde:

1. Bræk chokoladen i små stykker og kom dem i en skål. Skær smør i små stykker og kom det ned i skålen med chokolade. Sæt skålen over en gryde med kogende vand og lad chokoladeblandingen smelte. Lad det køle af

2. Tænd ovnen på 175 grader

3. Bland mel, kakao og bagepulver i en skål

4. Pisk æg og sukker i cirka 10 min. Eller til det er stift

5. Hæld langsomt den afkølede chokoladeblanding i æggeblandingen mens du fortsat pisker

6. Sigt melblandingen igennem en si, og vend den forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig

7. Smør en randform eller springform med blødt smør. Hæld dejen i formen og stil den på en bageplade midt i ovnen i 30-45 min.

8. Stik et træspid eller en lille kniv ned i midten af kagen. Hvis der er rå dej på, skal kagen bage videre

9. Lad kagen afkøle på en rist. Vend derefter kagen ud på et fad, og drys med flormelis igennem en si