Chokoladeboller med flydende midte

Tekst og Foto Laura Sahl

Denne opskrift er der virkelig mange der har ventet på! Og jeg forstår det godt, for de er VIRKELIG lækre. Hvis man kommer fra Aalborg området, så kender man nok Slotsbageren? Jeg kender den alt for godt, og jeg har tit stået i kø udenfor, for at få fat i en af deres lækre chokoladeboller. Denne opskrift er inspireret fra deres chokoladeboller. Så i stedet for at blande alt chokoladen i dejen, så former jeg boller, og pakker chokoladen indeni alle bollerne (lidt ligesom fastelavnsboller) Det gør at alt chokoladen er indeni, og det er simpelthen så lækkert. Jeg er virkelig fan af dem, og det håber jeg også i bliver.

Ingredienser:

  • 500g hvedemel
  • 50g gær
  • 2,5 dl sødmælk
  • 125 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg til pensling
  • 1 pose mørke chokolade knapper

Varm mælk i en gryde, og kom smør deri. Pas på det ikke bliver for varmt, jeg havde mit komfur på middel varme. Kom det nu i skålen til din røremaskine (hvis du ikke har sådan en, så skal musklerne trænes) rør gæren ud i smør/mælke blandingen. Tilsæt nu æg og hvedemel, og kør dejen godt igennem på røremaskinen. Tilsæt nu sukker og salt, og lad røremaskinen kører i 10-15 minutter på lav hastighed. Lad nu dejen hæve i 30 minutter, husk at dække skålen til med et viskestykke.

Drys lidt mel på bordet, og hæld dejen ud. Ælt den igennem i et par minutter. Skær dejen ud til 16 boller. Nu skal chokoladen indeni bollerne. Jeg putter cirka 15 chokolade knapper ind i hver. Start med at trykke bollen lidt flad, og fold alt chokoladen deri, og rul den derefter til en rund bolle. Lig alle bollerne relativt tæt på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Bollerne må gerne vokse sammen, så man brækker dem fra hinanden. Lad bollerne hæve i 20 minutter, pensel dem derefter med et sammen pisket æg, og bag dem i ovnen på 180C i cirka 12-15 minutter. Lad bollerne afkøle, velbekomme!