Bo med kunst

TEKST MIE HEDEMAN MORTENSEN | FOTO PRESSE

Kunst er for alle og kan være et af de bedste virkemidler til at give dit hjem den personlighed, du ønsker at tilføre dine vægge.

Kombiner kunst, fotos, print eller plakater og sammensæt din egen gallerivæg, som afspejler dig og din personlige stil.

Tillad dig selv at lege med forskellige spændende udtryk på tværs af stilarter, teknik og farver.

Jeg har fundet nogle af Paper Collectives nyeste prints fra 2019, der afspejler en diversitet, men alligevel også en sammenhæng i brugen af farver der komplimenterer hinanden. Lad dig inspirere til selv at sammensætte din helt egen unikke gallerivæg med eksempelvis personlige malerier, fotokunst og print.

Det er lige før, at jo mere finurligt du kan lave dette udtryk, jo mere spændende bliver slutresultatet også.

For mange kan det være svært og en udfordring at få taget hul på opgaven. Kan man blande forskellige typer rammer, kan man sætte forskellige størrelser sammen?

Hvis du er på pinterest.dk kan du finde mere inspiration til hvordan du griber det an. Søg Gallerivæg og du vil få masser af eksempler på hvordan andre har udsmykket deres vægge, ligeledes gode idéer til forskellige typer billedlayouts.

Jeg kan personligt godt lide hvis rammerne i layoutet er nogenlunde de samme, for mig giver det et mere roligt udtryk til den samlede helhed, således at rammerne ikke tager hverken magten eller fokus fra kunsten.

Moderigtig kunst

Findes ikke… Selvfølgelig vil der altid være plakater på markedet som er specielle for tiden og helt moderigtige lige nu. Der kommer forskellige tendenser i ryk og på tværs af udtryk, såsom helt grafisk med bogstaver, retrolook og lign. Der kan ikke være tale om et rigtigt eller forkert valg i denne henseende, da det er dig som person, der skal bo med udsmykningen og skal kunne lide at se på dine værker længe og glædes over hvilken følelse og stemning det giver dig.

Sælg din aktier, og køb kunst i stedet

Ja, jeg mener det faktisk. Hvorfor ikke gøre som en af mine bedste veninder, der var blevet træt af et alt for lille afkast på hendes aktier igennem de sidste år. Hun solgte alle sine aktier og købte kunst til sine vægge i stedet. En ny investering, men en af dem, der kan nydes hver dag og berige dit liv i en anden forstand, og måske endda også vise sig at være en lige så god investering på sigt.

Jeg har altid selv boet med kunst, skulpturer og unika brugskunst i mit hjem, noget som jeg altid har sat meget pris på.

Ovenstående kan komme i forskellige afskygninger og prisklasser og være et spændende mix mellem noget man eksempelvis selv har skabt, eller har sparet sammen til igennem længere tid, noget man tilfældigvis falder for og forelsker sig i ved første øjekast og som man bare må eje, og andet man har fået i gave og selvfølgelig også det dine børn har lavet til dig.

Således former man et personligt og inspirerende hjem.

Fakta om Mie Hedeman Mortensen

Indretningsarkitekt for GRAVITY STUDIO, med speciale indenfor privat bolig, erhvervskontorer samt hotel og restauration. Mere end 20 års erfaring i design og livsstilsbranchen.

Tidligere CEO og indehaver af Kalejdoskop Bolighus i Aalborg.
- Aalborg Award winner 2018, Årets butik. – International Gia Award repræsentant 2018.

Blogger og influencer for GRAVITY STUDIO

KONTAKT gravity_studio@mail.com

MOBIL 22 93 34 37

www.gravity-studio.blog

Følg Mie på vores blogger-univers på www.appetize.dk og i vores APPETIZE udgivelser. Her vil hun give os inspiration og fortælle om trends indenfor boligverdenen.