Sund og lækker gazpacho

tekst & foto annesofie kjeller larsen

Jeg er vild med den kolde spanske tomatsuppe gazpacho. Den smager dejlig frisk, syrlig, krydret og let, og så er den rasende sund. Det er en meget nem og hurtig suppe at lave, intet skal koges eller svitses. Det kræver bare en god blender eller endnu bedre en foodprocessor.

Fremgangsmåde:

Grøntsager og urter renses og skæres i mindre stykker og hældes i foodprocessoren. Når alle ingredienser er blendet og mixet sammen, smages suppen til med syre fra sherryvineddike og citron. Tomatpure giver suppen sødme og dybde og krydderurterne giver den helhed og et ekstra pift. Suppen sættes på køl, gerne et par timer inden servering, så suppen bliver så kold som muligt. Har du ikke tid til dette, kan du putte et par isterninger i bunden af serveringsskålen med gazpachoen – du kan også komme lidt isterninger sammen med suppen når det hele blendes.

Du får her min opskrift på en lækker og sund gazpacho.

Dette skal du bruge:13833460_1641029729542281_1479712925_o

600 gram tomater, gerne forskellige slags
2 stængler blegselleri 1 agurk
3 fed hvidløg
2 små hvide løg
1 frisk chili
2 peberfrugter, en rød og en grøn
Olivenolie
Sherryvineddike
Friske krydderurter, salvie, timian, oregano og løvstikke
Saften fra 1 limefrugt og 1 citron
2 tsk. tomatpure
Salt og peber

Find flere opskrifter på Madfilosofie.dk