Sørensens’s – Nymoderne dansk på nordjysk

Oktobervejret har meldt sin ankomst. Det regner og blæser, og så regner det lidt mere, da jeg tidligt onsdag morgen cykler ind for at mødes med Morten Gamini. Vi mødes i de gamle Casa Blanca lokaler, hvor Sørensen’s Restaurant & Musikbar snart åbner. Efter Casa Blanca lukkede for to år siden, har lokalerne en kort periode huset Jensens Fiskerestaurant. Nu skal der dog ske noget nyt, og renoveringen er i fuld gang, da jeg træder ind i lokalerne. Håndværkerne knokler, så restauranten forhåbentlig kan åbne i slutningen af denne måned.

Renoveringen skrider fremad. Forhåbentlig står Sørensen’s klar til åbning 30. oktober

Bag restauranten står Martin Sørensen, der også er ejer af Aalborg Fyrværkerifabrik. Han har hyret Morten Gamini, der er kendt fra Den Bette Kro, som restaurantchef. Selvom restauranten var næsten nyrenoveret, da de overtog den, er de i gang med at sætte deres eget præg på stedet. Som Morten også forklarer: ”Alle siger Casa Blanca – den har vi til at hænge over os”. Derfor er de i gang med at indrette lokalerne på ny, hvor der blandt andet kommer en helt ny overdækning på terrassen. Morten ønsker at: ”man skal komme udefra og kunne se, at der er sket noget – at det ser hyggeligt og indbydende ud. Jeg glæder mig til, at folk får Casa Blanca slået helt ud af hovedet”.

Danmarks bedste smørrebrødsrestaurant
Ejeren Martin Sørensen har en stor interesse for vin og gastronomi. Han har spist på rigtig mange restauranter i hele verden. Derved har han en stor indsigt i, hvad der sker samtidig med, at han har mange års erfaring som selvstændig. Restaurationsbranchen er dog ny for ham, og det bliver derfor også et spændende samarbejde mellem ham og Morten Gamini.
Deres samarbejde startede, da en bekendt fortalte Morten, at ham, der havde overtaget lokalerne Ved Stranden 4, gerne ville lave smørrebrød. Smørrebrød er Mortens spidskompetence, og derfor valgte han at skrive til Martin på Facebook, at hvis han var interesseret i et samarbejde, så kunne de lige snakke sammen. Martin svarede ham, at han gerne vil lave Danmarks bedste smørrebrødsrestaurant, og senere samme aften var Morten ansat som restaurantchef og daglig leder.

Multihus med meget mere end bare smørrebrød
Sørensen’s vil hver dag til frokost servere byens flotteste smørrebrød anno 2017, samt lidt fisk og skaldyr og friske salater. Om aftenen vil menuen byde på lækkert kød, friskfanget fisk og skaldyr. Når mørket falder på fredag og lørdag vil restauranten forvandle sig til en musikbar, hvor forskellige livebands vil spille hits fra 70’erne, 80’erne og 90’erne. Der vil også være mulighed for at nyde et stort udvalg af danske og udenlandske øl, lækre drinks og cocktails.
Morten kalder Sørensen’s for et multihus. ”Vi kommer til at skille sig ud ved både at have restaurant med en frokost- og aftendel og en natklub med livemusik. Musikken bliver ikke DJs, men livebands, der hver fredag og lørdag, kommer til at spille populærmusik for det voksne publikum, som gerne vil i byen” uddyber Morten.

Hver fredag og lørdag kommer livebands til at spille de bedste hits fra 70erne, 80erne og 90erne. Hvis du ikke er den store danser, kan du sidde i den nybyggede cocktailbar og nyde lækre drinks

Kvalitet, kvalitet, kvalitet og god service
Morten beskriver, at visionen for maden bliver: ”Nymoderne dansk på nordjysk”, hvor nøgleordene er: ”Kvalitet, kvalitet, kvalitet og god service”.
Sørensen’s bliver en restaurant med et skyhøjt niveau med et modningsrum til kød, og egen røgeovn. Alt bliver lavet fra bunden og med gode råvarer og god kvalitet hele vejen igennem. Folk skal dog ikke blive afskrækket af stedets høje ambitions- og kvalitetsniveau. Det er ikke et gourmetsted, og det ønsker de heller ikke at være. Som Morten siger: ”Alle skal være med. Vi henvender os til den brede befolkning, men stadig i et kvalitetsniveau, hvor vi kan være det bekendt – mere end bekendt”.
Til at varetage køkkenet på Sørensen’s har de hyret Peder Lundgaard som køkkenchef. Han har tidligere været køkkenchef på Strandgaarden på Læsø, Luneborg Kro og Rønnes Hotel. I køkkenet skal han stå for nyfortolkningen af kendte danske og franske klassikere anno 2017.
Selve smørrebrødsdelen har Morten selv haft stor indflydelse på. Han forklarer: ”Det er ikke Henius eller Den Bette Kro – det her er Sørensen’s. Man vil ikke opleve det typiske. Det hele er anno 2017 med de klassiske ting – det er bare præsenteret og anrettet på en hel ny måde.”

Morten er dog godt klar over, at han på Sørensen’s bliver brugt som et kendt ansigt ud af til. Det er ham, der kommer til at fungere som værten, og som han selv siger: “Det er noget af det, jeg er bedst til”.

Morten Gamini står klar til at byde gæsterne velkommen, når Sørensen’s åbner

Hvis du er interesseret i at følge ombygningen, deltage i konkurrencer og se meget mere om Aalborgs nye restaurant & musikbar, kan du følge dem her

Sørensen’s Restaurant & Musikbar

Ved Stranden 4

9000 Aalborg

tlf: 98 14 90 01