Se Lykke-Per – og du ser drama, der raser i dig selv Aalborg

Har du været i biografen i dag? Har du set Bille Augusts filmatisering af Lykke-Per?

Hvis du ikke har, så bestem dig for at gøre det. For Lykke-Per er en flot film. Og endnu vigtigere. Den relaterer til rigtig mange af de konflikter, der præger vores tid i dag. Hundrede år efter Henrik Pontoppidan skrev den, er den mere aktuel end nogensinde.

Den handler rigtig nok om præstesønnen Peter Andreas Sidenius, som gør oprør mod religionen, der præger det indremissionske barndomshjem i præstegården i Østjylland – og søger nye veje og nye svar på spørgsmål, han end ikke kender. En sand pioner der slår sig løs og finder sine helt egne veje i livet.

Det er drama, som vi kender til allesammen. Om kærlighed. Følelser. Tvivl. Og overbevisning og beslutsomhed, når man virkelig tvinges til at træffe de vigtige valg i livet.

Som vi alle oplever det, når vi forelsker os. Forsmås. Bliver ulykkelige. Men bevæger os videre mod nye muligheder og nye veje og nye glimt af lykke. Og nye forelskelser. Ny kærlighed.

Som vi alle oplever det, når vi skal vælge uddannelse. Og i dag har vi så fantastisk mange muligheder, at vores børn virkelig sættes på prøve, når de skal træffe uddannelsesvalgene.

Vælger – og glædes eller skuffes. Tager konsekvensen – og vælger igen. At blive og kæmpe for den gamle drøm, der førte til det første valg – eller vælger om.

Bille August skaber med Lykke-Per et fantastisk og evigt aktuelt billede på de valg, mennesker til alle tider står i.

Stor film som Pelle Erobreren var det. Selv om den ikke handler om de ydre vilkår for mennesker, men de dramaer der raser i os alle.

Særdeles aktuel i Aalborg i 2018, hvor vi står midt i et liv med så mange personlige muligheder og konflikter.

Se den! Jo før, jo bedre – for dig selv.
Og har du tid, så læs den også. Hundrede år gammel og så stærk, at du aldrig glemmer den.