Sallings gammeldags fastelavnsboller

Madglæde | Fastelavnsboller

8 stk

Ingredienser

1 dl sødmælk (kold)
30 g gær
20 g sukker
400 g mel
300 g smør
60 g æg = (1 stk. stort æg)

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i den kolde sødmælk. Tilsæt sukker og rør så sukkeret opløses. Tilsæt mel, smør og æg. Ælt dejen godt sammen og stil den på køl i ca. 1 time.

Rul dejen ud  så den måler 50 cm x 25 cm. Skæres ud i 8 stk. (12,5 x 12,5 cm)
 sprøjt vaniljecreme i midten, og luk dejen sammen omkring vaniljecremen så bollen er helt tæt, så cremen ikke løber ud under bagning.

Stilles til hævning et lunt sted, med film over i ca. 1 time
Pensel bollerne med æg
Bages i ca. 15 min ved 190 grader
Når bollerne er afkølet pyntes de med chokolade glasur (kakaopulver, flormelis og vand)
Vaniljecreme kan købes i pulverform og røres op, eller man kan selv koge en vaniljecreme.