Sådan laver du de fineste kys!

INGREDIENSER

MARENGS
150 g. sukker
1 dl. past. æggehvide (stuetemperatur)
evt. pastafarve

OPSKRIFT
10 personer
Sværhedsgrad: let
Tilberedningstid: 15 minutter + 2 timer i ovnen
Specielle redskaber du skal bruge: sprøjtepose samt en stjernetylle

For få dage siden lagde jeg et billede op på min instagram af disse fine kyskager. I var SÅ mange der spurgte til opskriften og til at få nogle gode fif. Så som lovet, kommer opskriften her!
MARENGS:

Tænd ovnen og sæt den på 80 grader varmluft.

Start med at pisk æggehviderne næsten helt stive med en elpisker. Sørg for, at æggehviderne er ca. stuetemperatur. Kom sukkeret i lidt efter lidt. Fortsæt med at piske indtil du har en helt sej marengs, som sætter sig godt fast rundt om piskeriset. Kom en lille smule pastafarve i, hvis du ønsker en fin farve. Pisk videre indtil farven er jævn.

TIP: jeg anbefaler, at du bruger pastafarve (fås bl.a. i Føtex). Pastafarve har en meget tykkere konsistens og man skal bruge meget lidt for at få en kraftig farve. Hvis du bruger almindelig frugtfarve tilsættes der en del mere væske til din marengs og man kan risikere, at man mister noget af luftigheden på kyssene.

Start med at komme halvdelen af marengsen i en sprøjtepose med en tylle af eget valg. Sprøjt marengskyssene ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fyld sprøjteposen op igen og fortsæt. Giv kyssene ca. 1,5-2 timer i ovnen. Kyssene er færdige, når du nemt kan løfte kyssene af bagepladen.

Afkøles helt og bevares i en tætsluttende beholder. Disse kan sagtens laves på forhånd, hvis du skal bruge dem som pynt på en kage. De kan sagtens holde sig 1 uges tid.

Rigtig god fornøjelse!