Pastaret med fyldte kyllingebryster

Tekst & Foto Madfilosofie

Du skal bruge følgende ingredienser

14454057_1668748540103733_472263148_o

  • 2 store kyllingebryster, 500 gram
  • 1 pakke eller 6 skiver god parmaskinke
  • En stor skål frisk spinat
  • En god håndfuld revet emmentalerost
  • Skallen fra 1 usprøjtet citron
  • Saften fra 1⁄2 citron
  • En håndfuld hakket persille
  • Et par kviste timian
  • 1 fed hvidløg
  • Valgfri pasta
  • 1 porre
  • 1 skalotteløg
  • Olivenolie
  • 1 1⁄2 dl fløde
  • Salt og peber
  • Tandstikker eller kødnåle

Fremgang

14489739_1668748536770400_1719495133_o

Fyld til kyllingebryster:

  • Revet emmentaler
  • Revet citronskal
  • Hakket persille
  • Et par kviste timian
  • 1 fed fint-snittet hvidløg
  • Kværnet peber og flagesalt

Skær en lomme i hvert bryst og fyld op med ingredienser – Luk den fyldte lomme med tandstikker eller kødnåle. Wrap begge bryster i ca. 3 skiver parmaskinke. Læg de fyldte kyllingebryster i et ovnfast fad. Steges i ovnen i ca. 25-30 min på 200 grader.

Flødesauce:

  • Fløde
  • Skalotteløg
  • Porre
  • Saften af en 1⁄2 citron
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Svits de finthakkede løg og porrer i olivenolie. Tilsæt fløde og citronsaft. Lad det hele koge let op og smag til med salt og peber og citronsaft.

Kog pastaen i rigeligt saltet vand, hæld kogevandet over den friske og skyllede spinat – jeg bruger mit dørslag til dette. Vend spinaten i pastaen.

Skær de færdigstegte kyllingebryster ud i skiver og placer dem ovenpå pasta overhældt med flødeporresauce. Pynt med flager fra høvlet parmesan og friske dildkviste.

God appetit!