Påskelagkage: cheesecake med passionsfrugt

INGREDIENSER

Passionsfrugtcurd
100 ml. passionsfrugt (uden kerner)
100 g. sukker
75 g. smør
1,5 bl. husblas
1,5 æg

Ostefyld
400 g. flødeost, naturel
2,5 dl. græsk yoghurt 10%
85 g. sukker
1 vaniljestang
1 usprøjtet citron og skal heraf

Kiksebund
350 g havrekiks/digestive
150 g smeltet smør
1 nip salt

Glaze
200 ml. sødmælk
200 g. sukker
300 g. hvid chokolade
5 bl. husblas
250 g. miroir glaze (kan fx fås i Føtex)

FREMGANGSMÅDE

PASSIONSFRUGTSCURD
Læg husblassen i rigeligt med koldt vand (min. i 5 minutter). Halver passionsfrugterne og skrab fyldet ud. Sigt kernerne fra. Passionsfrugtsaft, æg og sukker piskes sammen i en gryde ved middelvarme (må ikke koge). Pisk i et par minutter. Tilsæt nu smør og fortsæt med at piske indtil massen begynder at tykne. Vrid husblassen for vand og kom den ned til passionsfrugtmassen og rør rundt. Når konsistensen er rigtig, tages gryden af varmen og hældes gennem en sigte og ned i en skål. Kom herefter passionsfrugtcurden i en form (ca 10 cm i diameter) og læg den i fryseren i 30 minutter. Imens laver du kiksebunden.

KIKSEBUND
Start med at blende havrekiksene. Tilsæt salten. Smelt smørret og kom det ned i skålen til de blendede havrekiks. Rør godt rundt. Find en springform frem, kom bagepapir i bunden og fordel massen ned i en springformen (ca 20 cm i diameter). Tryk godt ned langs alle kanterne, så du er sikker på, at kiksebunden sidder godt fast. Kom nu bunden i køleskabet og gå i gang med ostecremen.

OSTEFYLD
Udblød husblassen i rigeligt koldt vand. Kom citronsaft og citronskal ned i en lille kasserolle og varm det op til kogepunktet. Tag kasserollen af varmen, vrid husblassen for vand og kom den ned til den varme citronsaft og rør rundt. Lad citronblandingen stå et øjeblik og svale.
Flæk vaniljestangen på langs, og mas kornene sammen med en del af sukkeret. Kom nu vaniljesukkeret og resten af dit sukker op til flødeosten – tilsæt creme fraiche og pisk det hele sammen til en luftig masse. Kom herefter citronsaften op i ostecremen og vend forsigtigt rundt med en dejskraber. Kom ostecremen ned i en rund silikoneform. Befri den lille bund med passionsfrugtcurden og kom den ned i midten af formen. Kom hele herligheden på frys til næste dag.

GLAZE
Husblassen sættes i blød i rigeligt med koldt vand. Sødmælk og sukker koges op og hældes over chokoladen. Blend nu massen med en stavblender og tilsæt imens husblasen. Pas på med at løfte stavblenderen op til glazens top når du blender, da der herved vil dannes bobler. Tilsæt miroir og gul farve under omrøring. Hvis du er uheldig med at der er mange bobler glazen kan du banke skålen ned i bordet – dette vil opløse nogle af boblerne. Lad glazen køle lidt af. Den skal være ca. 30-35°C. inden man overtrækker kagen.
*Man kan evt. fortynde glazen med lidt vand, hvis den er meget tyk, men ikke andet end et par dråber ad gangen. Tag cheesecaken ud af formen og læg den på en rist – glaser den nu med den gule glaze.

PYNT
Pynt kagen med lige det du har ved hånden – fx stedmoderblomster, skovsyre og lidt chokoladeperler