Nem lagkage med hasselnødder

Tekst & Foto Line Kilsgaard

Denne lækre lagkage med hindbær og hasselnød er en af mine favoritter. Både fordi den faktisk er ret nem at gå til, men også fordi den bare smager himmelsk!

INGREDIENSER

Hasselnøddebund
150 g. hasselnødder
100 g. sukker
80 g. æggehvide
1 nip salt

Hindbærmousse
200 g. hindbær
60 g. sukker
4 dl. fløde
80 g. sukker
1 vaniljestang
4 bl. husblas

OPSKRIFT

8 personer

Sværhedsgrad: medium

HASSELNØDDEBUND

Rist hasselnødderne i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i cirka 10 minutter, eller indtil du kan se, at skallerne krakelerer. Tag herefter hasselnødderne ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Herefter nulres de fri for skallen.

Blend 100 g. af hasselnødderne helt fint sammen med sukkeret. De resterende 50 g. hasselnødder hakkes fint.

Bland nu de sidste ingredienser sammen til en homogen masse. Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen ved 170 grader i 25 minutter eller indtil den bliver fint gylden på toppen. Køles helt ned og befries fra formen. Kom nu formen i en springform og beklæd den med kageplast.

HINDBÆRMOUSSE

Kom husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Flæk vaniljestangen og mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kom vaniljesukker, sukker og hindbær i en kasserolle og giv det et lille opkog. Blend herefter hindbærerne med en stavblender. Vrid husblassen for vand og kom den ned til den varme brombærmasse. Rør rundt. Lad nu blandingen køle ned til cirka 45-50 grader. Imens piskes fløden let. Kom en smule af den letpiskede fløde ned til hindbærblandingen og rør godt rundt med en dejskraber. Kom herefter denne blanding op til resten af den letpiskede fløde. Vend nu dette sammen indtil du har en homogen masse. Kom herefter hindbærmoussen ovenpå bunden og kom den tilbage på køl. Kagen skal nu stå på køl i cirka 3-4 timer (indtil den har sat sig) eller gerne til næste dag.

PYNT:

Pynt kagen med spiselige blomster og friske bær. Jeg har brugt blomsten forglemmigej.

Rigtig god fornøjelse!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*