MC Clemens og Cirkus Arena klar med årets forestilling

TEKST AF ALEXANDER KOKKEDAL | FOTO CIRKUS ARENA

Clemens (tv.) & Patrick Berdino

Cirkus Arena er Nordens største cirkus og blev etableret i 1955 af markedsgøgleren Arne Berdino. Cirkusset turnerer sommeren over hele Danmark med forestillingen ”Klovnen og kronprinsen” om Cirkuskronprinsen Patrick, spillet af Patrick Berdino fra Cirkus Arena, der søger efter en forsvunden pauseklovn, som kan redde kronprinsens cirkus. Rapper og tekstforfatter MC Clemens påtager sig rollen som den frivilligt forduftede pauseklovn, der har sat sig for at lære en ny kunstart i en verden, hvor folk ikke længere har plads til pauser.

Dette er udgangspunktet for en underholdende og musikalsk rejse for hele familien, hvor de sjove karakterer bliver støttet op af liflige performances fra Cirkus Arenas artister. Clemens er udover pauseklovn i stykket også forfatter, instruktør mv. på hele forestillingen, og han fortæller om det interessante samarbejde med kæmpecirkusset.

Clemens (tv.) & Patrick Berdino

”Hvis jeg skulle være med, skulle jeg være cirkusklovn”

Trods Clemens har årtiers erfaring som musiker bag sig og ved alt om at få et godt show på benene, var det at indtræde i cirkusmanegen alligevel noget nyt. At han satte sig for at skrive en hel forestilling fra bunden til forevisning i Cirkus Arena har to årsager.

Den ene er, at jeg selv har en dreng på 4 år, så jeg lever meget i en børneverden. Jeg har det i hvert fald sjovt med at fortælle ham mange skøre historier, læse nogle fede børnebøger op og så videre, så jeg beskæftiger mig måske mere med familieunderholdning, end jeg plejer at gøre, både som bruger og udøver, fortæller Clemens.

Første møde med Cirkus Arena var tilbage i 2015, hvor cirkusset fejrede 60 års fødselsdag og ville have Clemens til at stå i manegen og synge fødselsdagssang. Han gjorde et godt indtryk på publikum og Cirkus Arenas direktør Benny Berdino, hvorfor Clemens blev tilbudt at være vært for 2018-sæsonen, men Clemens ville gå skridtet videre – han ville også være klovn.

Jeg var ude at se en af deres forestillinger og så deres logo, som jo er den her Arena-klovn, som jeg kunne huske fra min egen barndom. Arena-klovnen var ikke med i forestillingen, og det tænkte jeg var ærgerligt, når nu jeg følte, at jeg kendte den her klovn så godt, og den gav mig masser af barndomsminder, så jeg sagde til Benny og Jackie Berdino (søn af Benny Berdino, red.), at hvis jeg skulle være med, skulle jeg være cirkusklovn, beretter Clemens.

Ingen tid til pauser

Dermed blev der sat gang i arbejdet med at få skruet en forestilling sammen, og et budskab skulle der være. Pauseklovnen i sin søgen efter noget nyt at tage sig for skal sætte moderne tiders travlhed præget af evigt arbejdspres i relief.

Nu til dags tager vi jo alle vores mobiltelefoner inklusive erhvervsmailboks og e-Boks med på ferie. Tit og ofte bilder man sig selv ind, at man lige tager en slapper, men når man ligger på sofaen, så sidder man jo faktisk og laver kontorarbejde, fordi man ligger og besvarer mails, fortæller Clemens, som også kan se træk af sig selv i pauseklovnen.

Det er ikke en autobiografi. Klovnen er en opdigtet karakter, men jeg som entertainer har prøvet at stå og være en stor stjerne lørdag nat, hvor folk synes, det er fedt at høre på en rapper, men ikke så mange har brug for en rapper tirsdag eftermiddag, for der er det hverdag for alle, forklarer han.

Den følelse af, at man har dygtiggjort sig inden for et eller andet, som folk ikke nødvendigvis har brug for hele tiden, deler jeg med pauseklovnen, fortsætter Clemens.

Leverer det maksimale hver gang

Showbusiness er showbusiness, og der har ikke vist sig at være nogen stor forskel på det at optræde ene og så at optræde sammen med andre og vidt forskellige artister. Clemens kunne i regi af Cirkus Arena trække på meget af det håndværk, han har opbygget i 25 år.

Forskellen på mine soloshows og så det at optræde i cirkus er, at når jeg spiller soloshows, spiller jeg tit op til 90 minutter alene. Det vil sige, at inden man skal på scenen, skal man virkelig have styr på nerverne, for man skal huske rigtigt mange ting ud i ét, og hvis man kommer til at lave fejl, er man meget udstillet, indtil man får det løst, forklarer Clemens.

Når man er vært i cirkus, går man i mange tilfælde ind og laver én performance, hvor man introducerer en artist, der kommer og imponerer. Mens den artist så er i gang, kan man stå og finde hoved og hale på det næste, man skal ind at lave, fortsætter han.

Det er en æressag for Clemens, at han og Cirkus Arena i fællesskab kan levere et godt show for publikum, hvilket indebærer en række ting.

Det handler om at komme ind og være til stede, være åben over for publikum, gribe bolden mens den er der og så holde de aftaler, man har lavet med sig selv om at levere maks. hver gang og at give folk, hvad de har betalt for, uanset om der sidder 300, 33 eller 3333 blandt publikum, siger Clemens.

Glæder sig til det nordjyske publikum

I starten af næste måned kommer Cirkus Arena til Aalborg, hvor forestillingen skal opføres d. 9.-13. maj på Fjordmarken i vestbyen. Det vil ikke være første gang, at Clemens lægger vejen forbi Aalborg for at performe.

Jeg har en lang historik med Aalborg og optrådte der første gang, da jeg var 13 år gammel til semifinalen i DM i Rap i 1992. Jeg var opvarmning for Hvid Chokolade og Den Gale Pose i 1996, hvor jeg var med rundt, og så optrådte jeg første gang med mit eget soloshow, ”Regnskabets time”, på Studenterhuset i 1997, fortæller Clemens.

I cirkushenseende har han kun hørt godt om Nordjylland fra artisterne hos Cirkus Arena, specielt om egnene omkring Aalborg, hvor der skulle være en god cirkustradition.

Mest af alt glæder jeg mig bare til at komme op og optræde foran det nordjyske publikum, som jeg har optrådt for så mange gange før, og forhåbentligt give dem en oplevelse, som de føler er tiden værd. Det sætter jeg en stor ære i, siger Clemens.

Vi havde en hård start på året med russisk vinter, men nu ser det ud til, at vi får en god, lang og varm sommer. Uanset vejret tror jeg, det er sjovt at komme i cirkus, men personligt håber jeg virkelig, når nu jeg skal bo i campingvogn det næste halve år, at vi får en klassisk, god dansk sommer, for så kommer det her til at være en af de bedste perioder i mit liv, slutter han.

 

Cirkus Arena er bl.a. i Aalborg fra d. 9-13 maj, og du kan bestille billet her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*